Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 23 nov /Agerpres/ - Sala Mare a Teatrului Excelsior a fost numită oficial "Ion Lucian", joi, la eveniment fiind premiaţi peste 30 de susţinători ai instituţiei de cultură, printre aceştia numărându-se Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Directorul teatrului, Adrian Găzdaru, a amintit, înaintea dezvelirii numelui Sălii Mari, că în 1990 "a luat fiinţă teatrul unui vis, visul maestrului Ion Lucian". Fondatorul Excelsior a dorit ca teatrul să fie "liant între generaţii, care să se adreseze copiilor şi adolescenţilor deopotrivă", a spus Găzdaru.

"După cinci ani de la dispariţia domniei sale, am reuşit să dăm numele sălii 'Ion Lucian'", a afirmat directorul şi a adăugat că gestul este "ca un omagiu adus maestrului, un omagiu binemeritat".

Adrian Găzdaru le-a oferit susţinătorilor instituţiei pe care o conduce diplome "de excelenţă pentru sprijinirea şi promovarea activităţii Teatrului Excelsior de la înfiinţarea sa şi până astăzi".

"Alături de domnia sa au fost foarte mulţi oameni, alături de Teatrul Excelsior, din 1990 şi până astăzi, au fost foarte mulţi prieteni. (...) Noi ne-am gândit ca în această zi să oferim diplome şi efigii acestor oameni care au fost alături de maestrul Ion Lucian şi de Teatrul Excelsior", a spus el.

Printre cei ce au primit diplome de excelenţă şi câte o efigie pe care este desenat profilul actorului Ion Lucian s-au numărat muzicianul Nicu Alifantis, conducerea Teatrului "Ion Creangă" şi coregraful Ioan Tugearu.

Un moment emoţionant a fost când, în timpul galei, a fost prezentată o înregistrare cu vocea lui Ion Lucian care se adresa tinerilor spectatori, la inaugurarea Sălii Mari, în trecut.

"După cum aţi observat, nu m-am adresat vouă cu 'bine aţi venit', dragi copii, pentru că voi, din moment ce aţi intrat în această sală, nu mai sunteţi copii, sunteţi spectatori", spune Ion Lucian în înregistrare. El îi avertiza pe tinerii spectatori că "în asemenea sală trebuie să te porţi ca un om civilizat".

"Este o sală de spectacole, şi nu este un teren de joacă sau o arenă de sport. Deci, cursele şi luptele sunt interzise", îi prevenea Lucian atunci.

Cu umor, acesta le-a spus, atunci, copiilor care este secretul din spatele unui adevărat spectator: "Ca să fiţi pe deplin spectatori, trebuie să îndepliniţi şi alte obligaţii - ştiţi să râdeţi?".

Momentul oficial s-a încheiat cu spectacolul "Cocoşelul neascultător", creat de Ion Lucian, unul dintre cele mai longevive titluri de la Excelsior. AGERPRES/(A - autor: Oana Ghiţă, editor: Antonia Niţă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.