Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 11 sep /Agerpres/ - Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, luni, cu promovarea imaginii Teatrului Municipal Lucia Sturza Bulandra sub denumirea Bulandra - Teatru al Europei, în semn de apreciere pentru ascensiunea şi recunoaşterea internaţională în lumea artei spectacolului de la aderarea în Uniunea Teatrelor din Europa până în prezent.

"Motivaţia principală a acestei nominalizări de prestigiu în lumea teatrului mondial este materializarea succesului în eforturile de afirmare internaţională ale colectivului Teatrului Municipal Lucia Sturza Bulandra de la aderarea acestei instituţii de spectacol în Uniunea Teatrelor din Europa (UTE) în anul 1992, eforturi recunoscute de mai bine de două decenii pe plan european de ceilalţi membri ai Uniunii şi de întreaga elită artistică ataşată crezurilor sale", se arată în expunerea de motive semnată de consilierii generali ALDE.

Se menţionează că denumirea adăugată nu va face parte din denumirea administrativă, nu va antrena cheltuieli în plus pentru bugetul în execuţie al instituţiei sau în organigramă şi regulamentul de funcţionare, "marcând doar o notă distinctivă prestigioasă pe antet, firmele de pe şi din clădirea teatrului şi în mesajele publice, verbale, imagistice şi scrise ale teatrului".

În raportul de specialitate se arată că, începând din 2012, statutul UTE este acela de fundaţie de interes public european prin atribuirea de către Consiliul Europei a funcţiei de ambasador cultural al Uniunii Europene.

"Pe măsura creşterii prestigiului UTE, s-a încetăţenit practica municipalităţilor şi altor factori responsabili care răspund de activitatea teatrelor membre de a atribui ca denumire distinctivă alături de cea istorică a completării Teatru al Europei atât ca semn de recunoaştere a apartenenţei la un club de prime instituţii teatrale de nivel european, cât şi ca o şansă de valorificare a unui potenţial artistic şi de imagine certificat de elita artistică locală şi internaţională, aflate în dialog", reiese din document.

Astfel, şi-au completat denumirile teatrele Odeon din Paris, Piccolo Teatro din Milano şi Malâi Teatr din Sankt Petersburg. AGERPRES/(AS, A - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.