Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu, 17 iul /Agerpres/ - Mai mulţi bucătari olari, care îşi creează singuri oalele în care gătesc, din România, Ungaria şi Bulgaria, se vor întrece în preparate tradiţionale, timp de trei zile, de vineri până duminică, în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, potrivit unui comunicat de presă remis luni, AGERPRES.

"În perioada 19-23 iulie 2017, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc cea de-a V-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz. Pe parcursul a trei zile, olari din România, Ungaria şi Bulgaria se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale. Comisiile de jurizare alcătuite din speciali?ti în domeniu vor desemna cei mai buni olari şi cei mai buni bucătari - olari", se arată în comunicat.

"Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt invitaţi să participe la demonstraţiile de olărit şi de gătit sau să cumpere vase frumoase, bine arse, în care mâncarea îşi păstrează în întregime gustul natural., a declarat Karla Roşca, muzeograf la Muzeul ASTRA.

În perioada 21-23 iulie 2017 în Târgul de ţară se vor organiza ateliere de olărit pentru copii şi adulţi.

Demonstraţiile culinare se vor desfăşura la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber de vineri (21 iulie) până duminică (23 iulie) începând cu ora 9.30. Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor reţete tradiţionale bulgăreşti, şvăbeşti, maghiare şi româneşti, precum: Plăcintă bulgărească cu brânză sărată (Banitsa), Budincă de cartofi (Patatnik), Schwäbische Krumpir - Suppe mit Eier, Sarmale cu varză murată şi varză dulce, Ciorbă de ied, Mâncare cu legume, Gulaş unguresc, Tocană de porc, Supă de cartofi cu cârnaţi de Csabai (Csabai Zurek), Pulpă de vită cu găluşte sau fidea (Marhacombot készítek vadasan gombóccal vagy tésztával), Gulaş tâlhăresc (Betyár gulyás).

Sâmbătă şi duminică, 22 şi 23 iulie 2017, membrii comunităţii maghiare din Sibiu (Asociaţia Maghiarilor din Sibiu) vor pregăti pentru degustare câte un ceaun de Supă de varză (Tóros káposztaleves) şi de Gulaş Palóc (Palócgulyás). AGERPRES/(AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.