Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 27 apr /Agerpres/ - Filme reprezentative pentru cinematografia română au fost selectate pentru a participa la South East European Film Festival (SEEfest), din Los Angeles, ce se desfăşoară în perioada 27 aprilie - 4 mai, informează ICR New York.

În colaborare cu compania Double 4 Studios, condusă de cineastul de origine română Andrei Zincă, în 2017, la cea de-a XII-a ediţie a SEEfest vor fi prezentate trei lungmetraje premiate în festivaluri internaţional şi două documentare: The Fixer, regia Adrian Sitaru (lung-metraj artistic),  La drum cu tata, regia Anca Miruna Lăzărescu (lung-metraj artistic), Însarcinată în România, regia Jesus del Cerro (documentar) şi Chuck Norris vs. Communism. Proiecţiile vor fi urmate de discuţii cu publicul, la care vor lua parte Adrian Sitaru, Irina Margareta Nistor, Anca Miruna Lăzărescu şi Jesus del Cerro.

De asemenea, scurtmetrajul de animaţie românesc va fi reprezentat de Plastic Flowers (Flori de plastic), regizat de Claudia Ilea, având o durată de 3.5 minute.

O seară specială, premergătoare deschiderii oficiale a Festivalului, a fost dedicată comunităţii româneşti din sudul Californiei. Pe 26 aprilie a fost proiectat filmul Chuck Norris vs. Communism, având-o ca invitat special pe Irina Margareta Nistor.

Realizatorii vor participa şi la un seminar dedicat cineaştilor participanţi şi producătorilor independenţi de film din Hollywood, în care se va face un schimb de idei în legatură cu specifcul producţiei de film din Europa de Est.

South East European Film Festival promovează cultura din sud-estul Europei şi înlesneşte publicului din Los Angeles  accesul la o experienţă culturală unică. SeeFest organizează anual prezentarea operelor cinematografice reprezentative din regiune, precum şi proiecţii periodice şi programe diverse de promovare a cinematografiilor din Europa de Sud-Est. Festivalul se desfăşoară în mai multe cinematografe din Beverly Hills şi contează pe un public de aproximativ 5.000 de persoane.

Ediţia din acest an a festivalului va avea galele de deschidere şi închidere în sala ''Writers Guild of America'', un prestigios cinematograf proprietate a Uniunii Scenariştilor de Film şi TV din SUA, situat în Beverly Hills. Producătorul festivalului este Mary Catherine McBride, o renumită organizatoare de evenimente de anvergură din Los Angeles, printre care amintim American Film Market, cel mai important târg al industriei cinematografice din SUA. AGERPRES/(AS - editor: Mariana Ionescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.