COD GALBEN: 21-01-2018 Intre 03:20 si 08:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj; COD GALBEN: 20-01-2018 ora 23 Intre 23:45 si 05:00 se va semnala Ceață ce determină scăderea vizibilității, local, sub 200 m, izolat sub 50 m. in Județul Vrancea, Județul Galați, Județul Iași, Județul Botoșani, Județul Neamț, Județul Bacău, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Academia Română anunţă moartea prof.univ.dr. Mihai Coculescu, membru corespondent al Academiei Române, personalitate marcantă a şcolii româneşti de endocrinologie şi remarcabil clinician.

Ceremonia de adio a avut loc duminică, la cimitirul Bellu, informează Academia printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Prestigioasa activitate profesională a prof. Coculescu a fost rememorată şi omagiată de academician Victor Voicu, secretar general al Academiei Române şi Preşedinte al Secţiei de ştiinţe medicale a Academiei Române, care a depus o coroană de flori din partea comunităţii academice şi a exprimat regretul faţă de pierderea unuia dintre cei mai importanţi specialişti endocrinologi români, se arată în comunicatul citat.

Născut în anul 1943, Mihail Coculescu şi-a făcut studiile la liceul Aurel Vlaicu din Bucureşti şi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Carol Davila, pe care a absolvit-o în anul 1966 ca şef de promoţie. În 1976 şi-a luat doctoratul în medicină, specialitatea endocrinologie, domeniu căruia avea să i se dedice cu maximă devoţiune.

Performanţele sale profesionale au condus la alegerea ca membru în importante asociaţii ştiinţifice de specialitate din ţară şi din străinătate şi în bordul a numeroase reviste naţionale şi internaţionale. Astfel, în România, profesorul Mihail Coculescu a fost preşedinte fondator al Societăţii Române de Psihoneuroendocrinologie, a condus Societate Română de Endocrinologie, devenind, în 2012, preşedinte de onoare. Din 2014, este membru corespondent al Academiei Române. Recunoscut pe plan internaţional ca unul dintre specialiştii cu performanţe deosebite în domeniul endocrinologiei, profesorul Coculescu a fost membru al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie şi al Asociaţiei Americane de Endocrinologie clinică, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, dr Coculescu a activat în perfecţionarea sistemului medical endocrinologic din România, în dezvoltarea şcolii româneşti de endocrinologie, precum şi în promovarea acestei şcoli la nivel internaţional. De asemenea, a condus în repetate rânduri comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii, activitate finalizată în anul 2010 cu redactarea ghidurilor recomandate oficial pentru patologia endocrină în România.

Director al Centrului de Perfecţionare în domeniul sanitar, a structurat o serie de programe de dezvoltare profesională în sincronicitate cu medicina internaţională. A deţinut vreme de opt ani funcţia de Prorector responsabil cu relaţiile internaţionale în Universitatea Carol Davila (2000-2008), unde a dezvoltat ample proiecte de colaborare academică, încă înainte ca România să fi făcut parte din Uniunea Europeană. Profesorul Coculescu a reprezentat România în cadrul European Union of Medical Specialists şi a înfiinţat Grupul Român afiliat Asociaţiei Americane de Endocrinologie clinică, construind cu pricepere o reţea de relaţii profesionale care au poziţionat endocrinologia românească pe harta medicală internaţională. Graţie acestor colaborări a putut organiza în ţară numeroase manifestări ştiinţifice de anvergură, împreună cu prestigioase asociaţii internaţionale de endocrinologie, adaugă comunicatul.

În ultimii 15 ani prof.univ.dr. Mihai Coculescu a readus în plan internaţional revista Acta Endocrinologica, la cele mai înalte standarde ştiinţifice.

Discipol al academicianului Ştefan Milcu, profesorul Mihail Coculescu a ştiut să creeze, la rândul său, o şcoală, fiind mentorul a generaţii de specialişti, ce profesează acum în întreaga lume. A fost în tot acest timp profesor, cercetător şi medic clinician în Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon, unde a deţinut ani la rândul funcţia de Director general adjunct, fiind membru al Consiliului ştiinţific. Şi-a câştigat deopotrivă respectul discipolilor, colegilor, colaboratorilor şi cu deosebire al pacienţilor, faţă de care a manifestat întotdeauna interes şi compasiune, se afirmă în comunicat. AGERPRES /(AS - autor: Sorin Peneş, editor: Cristina Tatu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.