COD PORTOCALIU: 25-05-2025 ora 10 Intre 25 mai, ora 20 – 27 mai, ora 10 Fenomene vizate: se va semnala cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Isus Cristos se constituie în acest an ca o mângâiere şi o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru omenirea atât de încercată din cauza pandemiei de coronavirus, scrie, în Pastorala sa de Crăciun, cardinalul Lucian, arhiepiscop şi mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Înaltul prelat bisericesc apreciază că anul 2020 ne-a dezvăluit tuturor cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu şi că împreună am redescoperit valoarea compasiunii şi a slujirii aproapelui, conştientizând, totodată, ceea ce este esenţial şi cu adevărat valoros în existenţa noastră.

"În contextul situaţiei actuale, cu toţii simţim mai acut fragilitatea propriei vieţi, precum şi teamă şi îngrijorare pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri. Totodată, anul 2020 pe care l-am străbătut, ne-a dezvăluit cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu, prezenţa Sa în sufletele şi în familiile noastre, fiorul tainic al rugăciunii rostite din adâncul inimii. Împreună am redescoperit poate mai mult valoarea compasiunii şi a slujirii aproapelui, am conştientizat ceea ce este esenţial şi cu adevărat valoros în existenţa noastră. Mai mult, dificultatea participării fizice la Sfânta Liturghie a accentuat în suflete dragostea faţă de Cristos şi dorul după Sfânta Euharistie", se arată în Pastorala cardinalului Lucian.

El face o paralelă între Noaptea de Crăciun şi Noaptea Învierii, apreciind că astăzi, mai mult ca oricând, omenirea are nevoie să fie mântuită. Descoperirile ştiinţei, dar şi izolarea sau însingurarea în care oamenii se află de mai multe luni arată cât de multă nevoie este de Mântuitorul Nostru şi de pacea pe care o poate aduce acesta, spune cardinalul Lucian.

"Noaptea sfântă de Crăciun este noaptea când fiecăruia dintre noi i se dăruieşte un Prunc nou-născut, pentru ca fiecare să renască. Acest Prunc vine între oameni pentru a transforma omenirea întreagă. Noaptea luminoasă a Învierii Mântuitorului nu ar fi fost posibilă fără această noapte a venirii lui Mesia între ai Săi. Astăzi, mai mult decât oricând, omenirea întreagă are nevoie să fie mântuită. Descoperirile ştiinţei, promisiunile societăţii în care trăim, izolarea şi însingurarea în care oamenii de pe întreg mapamondul se află de mai multe luni ne spun toate că avem nevoie de Mântuitorul, de pacea pe care numai El ne-o poate dărui. Avem nevoie să fim mântuiţi uneori şi de noi înşine", scrie în Pastorala de Crăciun cardinalul Lucian.

El ne îndeamnă să ne bucurăm de Sărbătoarea Crăciunului şi de colindele româneşti, chiar dacă nu vom putea să le ducem din casă în casă.

"Să ne bucurăm de acest Praznic luminos, iar colindele, în dulcea limbă românească şi pe tonalităţile duioase născute de veacuri din freamătul de credinţă al neamului, să răsune ca mărturie a prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră! Chiar dacă în acest an nu vom putea împlini datina colindatului din casă în casă, avem convingerea că îngerii, sfinţii şi Fericiţii Episcopi martiri se vor îngriji de împletirea colindelor tuturor într-un armonios imn de recunoştinţă adus lui Dumnezeu", mai arată cardinalul Lucian. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Blada, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

 

Citeşte şi:

 

Mitropolitul Ardealului, în Pastorala de Crăciun: Nu molimele şi necazurile trebuie să ne înspăimânte, ci păcatele noastre 

 

Pastorala de Crăciun/ Episcopul romano-catolic de Iaşi: În această perioadă grea de încercare, avem mare nevoie de speranţă

 

Arhim. Teofil Anăstăsoaie: Crăciunul este mereu special şi aducător de bucurie, comuniune şi binecuvântări

 

Mitropolitul Andrei Andreicuţ, în Pastorala de Crăciun: Trebuie să fim darnici, milostivi, altruişti, în orice vreme 

 

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, în Pastorala de Crăciun: Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.