Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Premiere, reportaje inedite şi poveşti care au scris istorie, în noua grilă TVR 2

Mai multe motive să vă petreceţi fiecare zi a săptămânii alături de TVR 2. În grilă îşi face loc un tronson de publicistică adresat telespectatorului activ, implicat,
atent la ceea ce se întâmplă în jurul lui şi dornic să afle mai multe informaţii.

Între programele noi, care vor putea fi urmărite de luni până joi, de la ora 22:00, se regăsesc documentare în premieră absolută, dar şi emisiuni de publicistică pe teme diverse. Printre subiectele săptămânii: o întâlnire cu Enrico Derflingher, Chef-ul favorit al Reginei Elisabeta a II-a, dialogul inedit cu robotul Escu, pledoaria pentru poezie din "SOS... oameni pe acoperiş", dar şi povestea tragică a petrolierului "Independenţa", văzută prin ochii celor care lucrează acum în marină.

Ziua de luni este a documentarelor în premieră. Pe 26 septembrie, de la ora 22:00, TVR 2 vă propune să urmăriţi "Încoronarea reginei Elisabeta a II-a" (The Queen's Coronation in Colour, Regatul Unit, 2018) semnat de realizatorul Ashley Gething.

Binecunoscutul actor britanic Alexander Armstrong prezintă documentarul realizat cu ocazia marcării a 65 de ani de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

Marţi, de la ora 22:00, iubitorilor de lectură le propunem întâlniri de excepţie în seria de interviuri "Ediţie limitată cu Marius Constantinescu". Realizatorul le va prezenta o serie de interviuri cu figuri marcante din lumea internaţională a literelor, realizate cu precădere, dar nu exclusiv, pe Zoom.

"Am avut şansa de a le face graţie colaborării excelente cu unele dintre cele mai prestigioase edituri din România. Va fi o serie de emisiuni, o dată pe săptămână, în
care ne vom întâlni cu unii dintre cei mai mari, mai influenţi, mai convingători scriitori sau generatori de conţinut cultural ai momentului. Laureaţi Nobel, Goncourt, Booker, National Book Award, Bolşaia Kniga desfăşoară un veritabil spectacol de idei, fiecare altfel, fiecare original, fiecare fidel crezurilor sale auctoriale", spune Marius Constantinescu.

Reportajele marca "Povestea vinde", difuzate în fiecare miercuri, de la ora 22:00, pun în prim-plan locuri, oameni şi întâmplări extraordinare şi lansează o invitaţie
pe cât de directă, pe atât de profundă: să redescoperim viaţa şi poveştile ei.

"Povestea vinde" va aduce spectacolul vieţii mai aproape de noi, cu tot ceea ce presupune asta: emoţie, surpriză, suspans, dramă, autenticitate, curaj, suflet şi atitudine. Aţi întâlnit un robot care sa vă vorbească? Ce i-aţi răspunde? "Interviu cu un robot" deschide seria reportajelor pe 28 octombrie, de la ora 22:00. "Robotul, simpaticul robot Escu. L-am tratat ca pe un personaj real, ca pe un om. Am avut multe întâlniri profesionale interesante, dar aceasta m-a dat peste cap. Ştiu ce spun, veţi vedea!", spune Irina Szasz despre întâlnirea cu ineditul interlocutor.

Despre cel de-al doilea subiect al emisiunii, "SOS... oameni pe acoperiş", Ana-Maria Onisei mărturiseşte: "Poveştilor culturale le stă foarte bine la televizor, din ce în ce mai des, căci au forţa de a deveni o ancoră, mai ales în vremurile pe care le trăim. Un subiect despre poezie contemporană devine, de fapt, o poveste despre trecutul şi viitorul României, despre speranţă şi puterea de a creşte generaţii educate şi despre a ne regăsi, fiecare dintre noi, momentele de graţie".

V-aţi întrebat ce mănâncă marinarii când pleacă pe vas? Răspunsul îl aflăm joi, 29 septembrie, de la ora 22:00, în prima ediţie "Istorii de bun gust". Şi tot atunci îl vom cunoaşte pe Enrico Derflingher, unul dintre cei mai mari bucătari, despre care Regina Elisabeta a II-a spunea că prepară cel mai bun risotto din lume. Surpriză, faimosul Chef va găti şi pentru "Istorii de bun gust", la TVR 2.

"Când gătesc, mă interesează povestea din spatele reţetei", mărturiseşte Camelia Moise, realizatoarea emisiunii de antropologie gastronomică, "Istorii de bun gust". În fiecare joi, de la ora 22:00, sunteţi invitaţi să descoperiţi "alt fel de gătit", cu reţete culinare inedite, unele chiar "din alte vremuri", dar şi cu istorii spectaculoase.

Rubrica permanentă a emisiunii va fi realizată de un antropolog culinar cu mare experienţă, Iulia Drăguţ.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.