"Ultima oră" de Mihail Sebastian: putere, manipulare şi o poveste de dragoste neobişnuită

Ultima oră este rubrica ce închide ediţia unui ziar. Articolul de ultimă oră poate schimba complet ediţia, iar uneori şi soarta publicaţiei. Sau a unor oameni.

În răstimpul scurs între vara anului 1932 şi anul 2022 unele lucruri de bază ale societăţii noastre au rămas la fel: presa scrisă se zbate deseori să se adapteze schimbărilor, iar unele cotidiane, precum Deşteptarea, sunt la un pas de faliment. Când restanţele şi dezinteresul cititorilor par să îi dea lovitura de graţie, un articol tipărit dintr-o greşeală providenţială are potenţialul de a deveni un subiect-bombă şi de a resuscita destinul ziarului şi a redacţiei sale.

Comedia lui Mihail Sebastian readuce în discuţie legăturile deseori obscure dintre putere, manipulare şi lipsa de scrupule, felul în care candoarea, idealismul şi bunele intenţii pot dejuca planuri dintre cele mai periculoase, iar optimismul şi pasiunea se pot opune lăcomiei şi puterii chiar dacă sunt resorturile unui industriaş care, aparent, are lumea la picioare.

Visătorul conferenţiar universitar Alexandru Andronic, ambiţiosul magnat Grigore Bucşan, duplicitarul director de gazetă I.D. Borcea şi fermecătoarea studentă Magda Minu sunt câteva dintre personajele memorabile ale piesei "Ultima oră" pe care le veţi cunoaşte vizionând spectacolul Teatrului Naţional Târgu Mureş - Compania "Liviu Rebreanu".

Din distribuţie fac parte actorii: Mihai Crăciun - Alexandru Andronic, Dan Rădulescu - Grigore Bucşan, Costin Gavază - I. D. Borcea, Luchian Pantea - Ştefănescu, Cristian Iorga - Voicu, Alexandru-Andrei Chiran - Pompilian, Tiberius Vasiniuc - Brănescu, Ştefan Mura - Agopian, Ion Vântu - Hubert, Alexandru Pavel - Niţă, Ale Ţifrea - Magda Minu, Claudia Erika Domokos - Gaby, Rodica Baghiu - Ana şi Bianca Fărcaş - Domnişoara Werner.

Regia artistică îi aparţine lui Nicu Mihoc, scenografia este realizată de Măriuca Ignat, regia tehnică este asigurată de Stelian Chiţacu, iar sufleur este Iolanda Belbe.

Spectacolul are o durată de 2 ore şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Următoarea reprezentaţie va avea loc joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Biletele pot fi achiziţionate în format electronic de pe platforma www.biletmaster.ro

Biletele în format fizic pot fi achiziţionate de la Casierie de luni până vineri între orele 9.00 - 19.00 şi, în weekend, cu o oră înainte de reprezentaţii. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365 806 865.

P.R. Marketing