Comunicat de presă - RunInBucharest

GRF+ aleargă alături de RunInBucharest la Bucharest MARATHON şi Bucharest HALF MARATHON

- GRF+ va reprezenta RunInBucharest, având scopul de a intermedia servicii de sponsorizări comerciale şi parteneriate media pentru evenimentele Bucharest MARATHON şi Bucharest HALF MARATHON.

- Evenimentele sunt organizate în Bucureşti, în perioada 8-9 octombrie 2022, respectiv, 6-7 mai 2023.

Bucureşti, 22 septembrie 2022. GRF+ continuă dezvoltarea portofoliului său de marketing sportiv şi sponsorizări prin parteneriatul încheiat cu RunInBucharest, având rolul de reprezentare, dezvoltare şi intermediere în ceea ce priveşte zona de sponsorizări comerciale şi parteneriate media pentru cele mai importante două evenimente de running ale calendarului sportiv din Bucureşti - Bucharest MARATHON şi Bucharest HALF MARATHON.

'Suntem foarte entuziaşti că îi avem pe GRF+ ca parteneri în această călătorie, având un rol-cheie în dezvoltarea comunităţii de running. OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON şi Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON sunt mai mult decât evenimente de running, încă de la înfiinţare, misiunea noastră fiind de a-i inspira pe români să facă mişcare. Suntem convinşi că prin acest parteneriat strategic, vom construi mai multe pentru comunitatea de alergare şi astfel să ducem mai departe povestea RunInBucharest.', a declarat Valeria Răcilă van Groningen, Preşedinte RunInBucharest (organizator Bucharest MARATHON şi Bucharest HALF MARATHON).

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON - Ajuns la a 15-a ediţie, Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON se va desfăşura anul acesta între 8 şi 9 octombrie. Ulterior primei ediţii din 2008, la care au participat doar câteva sute de alergători, magnitudinea evenimentului a continuat să crească de la an la an, devenind astfel cel mai mare eveniment sportiv de masă din România, fiecare ediţie adunând peste 19.000 de persoane din 65 de ţări. De asemenea, evenimentul are şi un notabil impact socio-economic asupra comunităţii, nivelul de atenţie de care beneficiază permiţând susţinerea a peste 30 de cauze sociale.

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON - Prima ediţie a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON s-a desfăşurat în 2012, adunând aproximativ 4.000 de participanţi veniţi din 35 de ţări. De-a lungul anilor, numărul participanţilor a cunoscut una dintre cele mai mari rate de creştere la nivel european, evenimentul ajungând să aibă un impact socio-economic similar cu cel al Bucharest MARATHON, în special prin nivelul de conştientizare atins, dar şi prin atenţia acordată cauzelor sociale. Următoarea ediţie a evenimentului va avea loc în perioada 6-7 mai 2023.

'Aşa cum e bine ştiut, sportul are un impact major asupra societăţii, iar evenimentele de running, în mod special, contribuie la dezvoltarea comunităţii şi a simţului de apartenenţă la grup, aducând oamenii împreună. Acest lucru poate fi observat chiar şi pe traseu, adesea alegătorii ajutându-se şi încurajându-se reciproc, astfel încât fiecare să îşi atingă scopul - acela de a trece linia de finish, depăşind orice limită sau obstacol. Ne bucură foarte mult extinderea portofoliului unit-ului de Sports & Sponsorship al GRF+ prin oportunitatea de a reprezenta două evenimente sportive de top, şi anume Bucharest MARATHON şi Bucharest HALF MARATHON, care au contribuit enorm la dezvoltarea culturii de running, devenind un punct de reper la nivel naţional prin felul în care promovează nu doar valori pozitive precum sănătatea fizică şi mentală, respectul sau empatia, dar şi turismul sportiv, foarte puţin dezvoltat la nivelul ţării noastre. Aceste două evenimente au dovedit an după an cât de importante sunt pentru participanţii care se strâng în număr tot mai mare, fapt care ne bucură şi la care dorim să contribuim, la rândul nostru.', a declarat Victor Voicu, Head of Sports & Sponsorship, GRF+.

Despre GRF+
Fondată în 1997 ca parte a grupului local de comunicare BBDO, GRF+ (sub denumirea GraffitiPR) a devenit în 2001 o agenţie de comunicare de sine stătătoare, cu un portofoliu propriu de clienţi şi capabilităţi multiple de comunicare. Afiliat exclusiv pentru România al reţelei globale Ketchum din 2012, GRF+ dezvoltă campanii de marketing integrate PR-driven, extinzându-şi capabilităţile în zona digitală, strategie şi servicii de creaţie, CSR şi sustenabilitate, advocacy, public affairs, influencer marketing, evenimente, sports marketing şi altele.

Cu o prezenţă constantă în top 3 jucători de pe piaţă, echipa GRF+ numără, în 2022, peste 100 de consultanţi cu expertiză diversă în domeniile HoReCa, FMCG, oil & gas, auto, banking, pharma, IT&C, GRF+ are ca misiune realizarea campaniilor şi dezvoltarea de proiecte cu impact maxim în business şi în societate.

Despre Bucharest RUNNING CLUB
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România. începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. Toate competiţiile #RunInBucharest sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale şi ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România - www.voluntarinsport.ro. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com, www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com, iar cele de Facebook sunt: Bucharest HALF MARATHON, Bucharest MARATHON, Bucharest RUNNING CLUB, voluntar în sport.

roxana izabela Sirbu Fer
[email protected]