PE DN7C SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

La altitudine, iarna începe să îşi facă simţită prezenţa. Pe Transfăgărăşan, DN 7C, carosabilul este curat în acest moment, iar utilajele sunt pregătite să intervină pentru degajarea drumului.

Traficul este deschis pe acest drum naţional, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

În acest context, poliţiştii rutieri vă recomandă:
- înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
- adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
- folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic;
- păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
- echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
- operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite;
- nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, date fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.