Sibiul revine la viaţă: sâmbătă începe Festivalul "25 de ore de teatru non-stop".

După doi ani de pandemie şi o perioadă lungă de restricţii, Festivalul "25 de ore de teatru non-stop", care începe sâmbătă, 24 septembrie 2022 la Sibiu, redă oraşului efervescenţa culturală de altădată. Timp de 25 de ore, sibienii se vor putea bucura de nu mai puţin de 21 evenimente (spectacole de teatru, concerte, ateliere etc.), care vor avea loc atât outdoor, la Grădina BIS, cât şi indoor, în locaţii precum Sala Thalia, Teatrul GONG Sibiu, Biblioteca ASTRA Sibiu, Atrium Cafe etc.

Printre companiile scenei independente de teatru din România, pe care cea de-a 12-a ediţie a maratonului teatral le aduce la Sibiu, se numără Teatrul de Artă Bucureşti, Reactor Cluj, Playhood Bucureşti, Teatrul Godot, Replika, Green Hours, unteatru. Maratonul teatral, care va avea avea loc în acest an pe 24 şi 25 septembrie, va fi urmat de un epilog, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2022.

Mai bine de un deceniu, organizatorii, Asociaţia BIS şi BIS TEATRU, nu au abandonat misiunea acestui festival: promovarea artiştilor tineri, independenţi şi crearea unui punct de întâlnire al acestora, sub forma unui maraton unic în peisajul teatral naţional. An de an, spaţiile de joc au fost mereu pline: la miez de noapte, în toiul zilei, la ora răsăritului.

Spectacolele, concertele, performance-urile s-au desfăşurat atât în săli clasice, cât şi în parcuri, pieţe publice, grădini, biblioteci, librării, hale industriale, cartiere. Ediţia a XII-a se va apleca asupra acelor companii independente care nu şi-au abandonat misiunea în perioada pandemică, încăpăţânându-se să existe, să găsească formule pentru a-şi continua activitatea. În acelaşi timp, ediţia de anul acesta va avea în centru arta teatrului ca ustensilă a acceptării, a includerii celor stigmatizaţi, marginalizaţi.

Abonamentele sunt sold out.

Toate cele 27 de abonamente puse în vânzare pentru ediţia din acest an a maratonului teatral s-au vândut în primele zile în care au fost puse în vânzare. Biletele pentru spectacolele din programul acestei ediţii, atât pentru spectacolele din cadrul maratonului, cât şi pentru spectacolele incluse în programul epilogului festivalului, pot fi cumpărate de pe site-ul iabilet.ro sau în seara spectacolelor, de la intrare, în limita locurilor rămase disponibile.

Ediţia a XII-a a Festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP este o acţiune cofinanţată de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional), Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu. Partener de tradiţie: Marquardt. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.