Elevi din Bucureşti vor colecta deşeurile separat, timp de trei luni, în cadrul concursului "Ambasadorii Mediului"

Elevi din toate unităţile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din Bucureşti vor colecta separat, timp de trei luni, deşeuri reciclabile din plastic, hârtie şi carton, la punctele instalate în şcolile lor, prin concursul "Ambasadorii Mediului".

Competiţia este organizată de Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), un program al Fundaţiei The Institute, la care Primăria Municipiului Bucureşti este partener.

Elevii care reuşesc să strângă cea mai mare cantitate vor primi titlul de Ambasadori ai Mediului şi vor câştiga un premiu important pentru şcoala lor: trei senzori de măsurat calitatea aerului.

"Educaţia pentru responsabilitatea socială trebuie să fie timpurie. Dorim să ne implicăm cât mai mult. Totul se educă. De la plăcerea de a învăţa, la atitudinea faţă de colegi, la cea faţă de orientarea noastră atât şcolară, cât şi în carieră şi, de ce nu, cred că cea mai importantă este atitudinea pe care o avem de-a lungul vieţii în a căuta educaţia în general", a spus Liliana Fedorca, Director executiv al Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în cadrul conferinţei de presă de astăzi în care a fost prezentat proiectul "Ambasadorii Mediului".

"Generaţiile tinere sunt mult mai pregătite pentru a se implica civic în proiecte de mediu", a declarat Andrei Borţun, CEO al Fundaţiei The Institute.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a asumat din prima că acest proiect este valoros pentru binele cetăţii şi noi ne bucurăm că putem oferi nişte soluţii", a precizat Raul Pop, Director programe Ecoteca.

Se doreşte ca în competiţie să fie cel puţin 200 de unităţi de învăţământ din Capitală, ceea ce înseamnă 80.000 de tineri beneficiari direcţi ai campaniei de informare.

Concursul se derulează până la finalul lunii noiembrie, ziua de 30 noiembrie fiind ultima în care se mai pot colecta deşeuri pentru reciclare. Câştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii decembrie.

Campania este una de conştientizare, în vederea gestionării corespunzătoare a deşeurilor, urmărind reducerea amprentei de carbon, utilizarea responsabilă a resurselor, managementul corespunzător al deşeurilor şi reducerea cheltuielilor cu eliminarea deşeurilor, prin trimiterea acestora la depozitare.

Efortul elevilor va putea fi urmărit pe perioada competiţiei pe paginile de social media ale ASAP România, https://www.instagram.com/asap_romania/ şi https://www.facebook.com/ArmataSelectariiAtenteaPlasticului.