22.09.2022
12 oferte depuse pentru construcţia sectorului de autostradă Focşani - Bacău!

Joi, 22.09.2022, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică pentru "Execuţie Lucrări Autostrada Focşani - Bacău".

Lot 1 Focşani - Domneşti Târg în lungime de 35,60 km şi cu o valoare estimată de 2.980.541.107,96 lei fără TVA

1. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET AS (Turcia)
2. MAPA INSAAT VE TICARET AS (Turcia)
3. NUROL INSAAT VE TICARET AS (Turcia)
4. Asocierea SPEDITION UMB SRL - SA&PE CONSTRUCT SRL - TEHNOSTRADE SRL (Romania)

Lot 2 Domneşti Târg - Răcăciuni în lungime de 38,78 km şi cu o valoare estimată de 3.147.260.622,03 lei fără TVA

1. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (Romania)
2. NUROL INŞAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
3. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S. (Turcia)
4. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

Lot 3 Răcăciuni - Bacău în lungime de 21,52 km şi cu o valoare estimată de 2.118.715.571,17 lei fără TVA

1. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S. (Turcia)
2. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
3. NUROL INŞAAT VE TiCARET ANONIM ŞIRKETI (Turcia)
4. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. -- S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (Romania)

Valoarea totală estimată a contractelor este de 8.246.517.301,16 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din PNRR.Perioada de execuţie a lucrărilor pentru fiecare lot va fi de 30 de luni.

Pe traseul autostrăzii vor fi construite 91 de poduri şi pasaje. De asemenea, autostrada va mai avea şi următoarele dotări:
Lotul 1:
Parcare de scurtă durată, la km 3+000 (pe ambele sensuri de deplasare);
Spaţiu pentru servicii Tip S1, la km 24+500 (pe ambele sensuri de deplasare);
Centru de întreţinere şi coordonare (CIC), la km. 14+500 (nod Tişiţa).

Lotul 2:
Parcare de scurtă durată, la km 43+000 (pe ambele sensuri de deplasare);
Spaţiu pentru servicii Tip S3, la km 58+500 (pe ambele sensuri de deplasare);
Centru de întreţinere şi coordonare (CIC), la km 49+100 (Nod Adjud).

Lotul 3:
Spaţiu pentru servicii Tip S1, la km 89+300 (pe ambele sensuri de deplasare);
Centru de întreţinere şi coordonare (CIC), la km 95+200 (Nod Bacău).

Proiectul Autostrăzii Focşani - Bacău prevede inclusiv plantarea a peste 174 de hectare de perdele forestiere de protecţie.

CNAIR SA