WEEKEND CU SITUAŢII DE URGENŢĂ

Pompierii maramureşeni au avut parte de numeroase situaţii de urgenţă în intervalul 12 - 16.08.2022.

Vineri 12.08., pompierii militari maramureşeni au fost solicitaţi să intervină pentru lichidarea a mai multor incendii de vegetaţie uscată, în urma cărora au ars peste 6 hecatre de vegetaţie. Tot vineri, pompierii din cadrul Detaşamentului Baia Mare au intervenit la un accident rutier petrecut în localitatea Băiţa Băii.

Sâmbătă, 13.08., pompierii au degajat un copac căzut pe carosabil în localitatea Piatra.

Duminică, 14.08., pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit, între localităţile Ocna Şugatag şi Fereşti, la un accident rutier în urma căruia o persoană a decedat. Garda de Intervenţie Bogdan Vodă a lichidat un incendiu izbucnit la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars circa 60 de metri pătraţi din depozitul de furaje şi aproximativ 4000 kg de fân. Pompierii sigheteni, alături de pompierii din Bogdan Vodă, au intervenit în cazul unui accident rutier în urma căruia au rezultat 6 victime (4 copii şi 2 adulţi). Victimele au fost transportate, de către echipajele S.M.U.R.D. şi S.A.J., la Centrul de Primiri Urgenţe Sighetu Marmaţiei.

Astăzi, 16.08., Detaşamentul de pompieri Baia Mare a intervenit pe strada Dimitrie Cantemir, din municipiul Baia Mare, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat într-o parcare. În urma incendiului au mai fost afectate încă alte două autoturisme parcate lângă autoturismul care a luat foc.

Medicii, paramedicii şi asistenţii S.M.U.R.D. au intervenit în cazul a 89 de urgenţe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 31 de cazuri, Sighetu Marmaţiei 15, Şomcuta Mare, Farcaşa, Târgu Lăpuş şi Bogdan Vodă fiecare cu câte 7 cazuri. S.M.U.R.D. Cavnic 4 cazuri, Borşa 5 şi Vişeu de Sus 6 urgenţe medicale.

Adresa: Baia Mare, str. Vasile. Lucaciu nr.87, RO-430401, Ţel: 0262.211212, 0262. 211213 Fax: 0262.214981, 0262.214921, www.isumm.ro e-mail: [email protected]