Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

BULETIN DE PRESĂ

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii bistriţeni au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea accidentelor rutiere, în contextul minivacanţei, dar şi unor evenimente şi manifestări publice

În perioada 12-15 august a.c., poliţiştii bistriţeni au organizat şi desfăşurat activităţi preventive, acţionând suplimentar în zona desfăşurării unor evenimente cultural-artistice. Totodată, au fost efectuate verificări în cluburile şi discotecile de pe raza judeţului. Acţiunile au vizat creşterea gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, precum şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, în localităţile Şieu şi Dobric, unde au fost organizate evenimente publice cu public numeros, poliţiştii au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea furturilor din buzunare. Totodată, poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea consumului de droguri şi conştientizarea consecinţelor acestora.

În trafic, pe raza întregului judeţ, în cadrul acţiunilor punctuale organizate, au fost oprite pentru control aproximativ 350 de autovehicule şi legitimate peste 500 de persoane. Totodată, peste 80 dintre conducătorii auto verificaţi au fost testaţi şi cu aparatele etilotest şi drugtest.

La acţiunile desfăşurate au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistriţa-Năsăud şi Grupării Mobile Târgu-Mureş, poliţişti locali şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român - Reprezentanţa Bistriţa-Năsăud.

Ca urmare a neregulilor constatate de poliţişti în trafic, au fost aplicate 245 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea conform O.U.G. 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Cuantumul total al sancţiunilor aplicate este de 58.850 de lei. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 18 permise de conducere şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor organizate în acest sfârşit de săptămână, au fost constatate, în fragrant delict, următoarele infracţiuni la regimul rutier:

* La data de 15 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe un bărbat, de 48 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, deşi consumase alcool.

Bărbatul a fost oprit pe Drumul Judeţean 172, între Figa şi Beclean, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,89 mg/ l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* La aceeaşi dată, pe drumul comunal Valea Tureacului, în localitatea Tureac, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deşi avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cazul lui, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,11 mg/ l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi a fost sancţionat contravenţional.

* În seara de 15 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier au oprit pentru verificări un bărbat de 51 de ani, din Bistriţa, aflat la volanul unui autovehicul care circulă pe strada Gării din Bistriţa.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,85 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat faptul că autovehiculul condus avea ITP-ul expirat din anul 2019,fiind sancţionat contravenţional.

Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* Tot la data de 15 august a.c., un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Târgu-Lăpuş, judeţul Maramureş, a fost oprit pentru verificări, pe Drumul Judeţean 172, între Figa şi Beclean.

Acesta se afla la volanul unui autoturism, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,43 mg/ l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost prelevate mostre biologice. Poliţiştii din Beclean au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* În dimineaţa de 15 august a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au depistat un bărbat de 39 de ani, aflat sub influenţa alcoolului, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din Valea Poenii, comuna Livezile.

Rezultatul indicat de etilotest a fost 0,43 mg/ l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

* La data de 14 august a.c., în cadrul acţiunilor preventive desfăşurate, poliţiştii Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud au depistat un tânăr de 28 de ani, din Cisnădie, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, deşi consumase alcool.

Autoturismul se deplasa pe Drumul Judeţean 172, între Figa şi Beclean, iar rezultatul indicat în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,68 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz au fost recoltate probe biologice şi a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

* La data de 14 august a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat, în flagrant delict, pe raza localităţii Teacă, un tânăr de 27 de ani, care conducea o motocicletă neînmatriculată, fără a deţine permis de conducere. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,07 mg / l alcool în aerul expirat.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis de conducere.

* La data de 14 august a.c., pe strada Piaţa Unirii din Năsăud, a fost identificat în trafic un tânăr, de 26 de ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea permisul reţinut şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,69 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe pentru determinarea alcoolemiei şi pentru a se stabili dacă a consumat substanţe psihoactive.

În urma controlului autovehiculului, poliţiştii au descoperit un plic ce conţine o substanţă de culoare albă, susceptibilă a fi psihoactivă şi care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

* La data de 14 august a.c., pe un drum comunal din Suplai, comuna Zagra, a fost identificat în trafic un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,52 mg/ l alcool în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de Secţia 6 Poliţie Rurală Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* La data de 13 august a.c., un bărbat de 56 de ani, din Maieru, aflat sub influenţa alcoolului, a fost oprit pentru verificări, pe Drumul Naţional 17D, în localitatea de domiciliu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,62 mg/ l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* În seara de 13 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier Bistriţa au oprit pentru control un tânăr de 28 de ani, din Bistriţa, care conducea un autoturism pe strada Petru Maior din Bistriţa.

A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,06 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul drug test 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanţei Cannabis, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice.

Cercetările continuă de către Biroul Rutier, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* La data 13 august a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru-Rares au observat, pe raza localităţii Căianu Mic, pe DJ 171, un autoturism care era intrat în şanţul din partea stângă a părţii carosabile, pe direcţia de deplasare Căianu Mic spre Spermezeu.

La volan, a fost identificat un bărbat de 58 de ani, din Căianu Mare, posesor al unui permis de conducere valabil, emis de către autorităţile din Spania. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,48 mg/ l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, urmând a fi dispusă soluţia legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

* La data de 13 august a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au depistat un bărbat de 49 de ani, din Rebrişoara care conducea un autoturism, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost depistat pe raza localităţii Gersa, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,20 mg / l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

* La data de 13 august a.c., pe strada Valea Caselor din localitatea Maieru, poliţiştii din Sângeorz-Băi au depistat un bărbat de 49 de ani, din localitate care se afla la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

A fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,40 mg / l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sângeorz-Băi, Compartimentul Rutier.

* * *

Bănuit de comiterea a două furturi, reţinut de poliţişti

La data de 14 august a.c., în urma probatoriului administrat, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani, din judeţul Botoşani, bănuit de comiterea a două furturi.

Din investigaţiile efectuate, a reieşit faptul că, la data de 13 august a.c., tânărul, în timp ce se afla într-un local public din Tiha Bârgăului, ar fi sustras de pe tejghea suma de 1300 de lei. Totodată, la data de 14 august a.c., în timp ce se afla într-un alt local, în Prundu Bârgăului, ar fi sustras suma de 690 de lei, dintr-un portofel aflat pe tejghea. În ambele cazuri, prejudiciile au fost recuperate.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a acestuia. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului.

* * *

Reţinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracţiunea de neexecutare a sancţiunilor penale

La data de 13 august a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal deschis cu privire la infracţiunea de neexecutare a sancţiunilor penale, prevăzută şi pedepsită de art. 288 din Codul Penal, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 65 de ani, din Bistriţa, bănuit de comiterea faptei.

Ulterior, la data de 14 august a.c., acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa care a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de acesta.

În fapt, la data de 13 august a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică Bistriţa au constatat, în flagrant delict, faptul că bărbatul nu ar fi respectat măsura complementară, stabilită prin hotărârea judecătorească, prin care îi era interzis să comunice cu fosta soţie şi să se apropie de aceasta la mai puţin de 50 de metri.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.