Schiedam, 16 august 2022

Comemorarea Doamnei Maria Brâncoveanu

La 14 august 2022, dupa Sfânta Liturghie de Înaintea Prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, în biserica parohiei ortodoxe române "Sfântul Grigorie Teologul" din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos, Părintele paroh Protopop Dr. Ioan Dură, preşedintele onorific al Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Române "Doamna Maria Brâncoveanu", a parohiei, a săvârşit, pentru al şaptelea an consecutiv, slujba de pomenire şi cinstire a Doamnei Maria Brâncoveanu.

La aceasta pomenire a sufletului soţiei domnitorului martir Constantin Brâncoveanu, modest semn de dragoste şi de cinstire pentru Fericita Doamnă a Ţării Româneşti, au participat membre ale Asociaţiei şi membri ai Parohiei prezenţi la Sfânta Liturghie.

Prin grija Asociaţiei "Doamna Maria Brâncoveanu" care a organizat această comemorare, au fost aduse spre binecuvântare şi împărţite, colivă, vin, cozonac şi fursecuri care poartă numele Doamnei Maria Brâncoveanu.

Asociaţia a primit, în aceste zile, o nouă recoltă de bulbi de lalele care poartă numele Doamnei Maria Brâncoveanu. Bulbii celei dintâi lalele olandeze cu nume românesc vor fi oferiţi şi în acest an către diferite lăcaşe de cult, instituţii, grădini botanice sau vor fi achiziţionaţi de membrii Parohiei.

Asociaţia "Doamna Maria Brâncoveanu", unica asociaţie a femeilor ortodoxe române din Ţările de Jos, a fost înfiinţată în urmă cu şase ani, cu binecuvântarea şi sub coordonarea Părintelui paroh Protopop Dr. Ioan Dură, şi are ca scop cinstirea personalităţii Doamnei Maria Brâncoveanu şi promovarea modelului de viaţă creştin-ortodoxă şi a valorilor spirituale şi culturale cărora li s-a dedicat.