Consiliul Judeţean Prahova, prin Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Muzeul Judeţean de Artă "Ion Ionescu Quintus" şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, alături de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova, Consiliul Local şi Primăria Vălenii de Munte şi Centrul Cultural "Nicolae Iorga", organizează, în perioada 14 - 19 august 2022, Cursurile de Vară ale Universităţii Populare "Nicolae Iorga" Vălenii de Munte, eveniment de prestigiu, aflat la cea de-a LXIX-a ediţie, care reuneşte personalităţi de marcă din diverse domenii ale ştiinţei şi culturii.

Cursurile de Vară ale Universităţii Populare "Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte constituie un prilej deosebit de a reafirma identitatea naţională şi valorile definitorii ale poporului român. Este o onoare pentru noi toţi să continuăm această tradiţie culturală pe coordonatele stabilite de însuşi Nicolae Iorga.

Şi la ediţia din acest an, personalităţi de anvergură ale vieţii ştiinţifice şi culturale româneşti vor participa şi vor susţine conferinţe, prelegeri, alocuţiuni, prezentări, comunicări etc.