Penitenciarele se alătură protestului declanşat de poliţişti în faţa Ministerului Finanţelor

Angajaţii din poliţie si din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele românilor.

Marţi, 09.08.2022, începând cu ora 10:00, în faţa Ministerului Finanţelor, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) se alătură protestului poliţiştilor reprezentaţi de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). Poliţia şi Penitenciarele cer deblocarea salariilor şi eliminarea discriminărilor în ceea ce priveşte pensiile militare de stat.

Preţurile la principalele alimente au explodat, inflaţia a atins cote inimaginabile, facturile la energie electrică şi la gaze naturale devin de la lună la lună imposibil de achitat. Majorarea taxelor şi impozitelor, în contextul îngheţării salariilor de către coaliţia de guvernare, reprezintă un furt mascat din buzunarele românilor, activitate care a devenit, în ultimii ani, o tradiţie pentru PSD, PNL şi UDMR.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor consideră că lipsa de interes a guvernanţilor faţă de structurile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională afectează calitatea serviciilor oferite de instituţiile de forţă ale României, spre bucuria infractorilor, care uşor, uşor acaparează instituţiile fundamentale ale statului.