Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Peste 27.000 bucăţi ţigarete de contrabandă confiscate de poliţişti după percheziţionarea unor imobile şi vehicule

La data de 04.08.2022 lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E., au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară pe raza mun. Fălticeni, în zona pieţei agroalimentare.

În urma activităţilor investigative şi a măsurilor procedurale dispuse au fost identificate două autoturisme parcate în zona pieţei în interiorul cărora se aflau depozitate ţigarete de provenienţă extracomunitară. Astfel, în urma percheziţiei efectuate asupra unui autoturism, în interiorul acestuia au fost identificate 24.500 bucăţi ţigarete, diferite mărci, iar în urma percheziţiei efectuate asupra altui autoturism, au fost identificate 2.100 bucăţi ţigarete.

În cauză s-a procedat la ridicarea şi indisponibilizarea autoturismelor în valoare de cca. 7000 Euro, precum şi a cantităţilor de ţigarete.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost obţinute date şi indicii temeinice cu privire la depozitarea unor cantităţi de ţigarete şi într-un imobil situat în zona verificată, sens în care au fost formulate propuneri procedurale către unitatea de parchet competentă, care la rândul său a solicitat instanţei de judecată emiterea unui mandat de percheziţie domiciliară.

În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziţie domiciliară, într-o încăpere a unui imobil din mun. Fălticeni, a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 1.220 bucăţi ţigarete, diferite mărci.

Cercetările vor fi continuate în cele trei dosare penale înregistrate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de contrabandă, fapte prev. şi ped. de art. 270, alin. 3 din Lg. 86/2006 privind Codul Vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

* * *

Controale în trafic pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de material lemnos

* La data de 04.08.2022, în jurul orelor 07:30, lucrătorii Poliţiei oraşului Siret, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a autoutilitarei conduse de un bărbat din comuna Ibăneşti, str. Sat Dumbrăviţa, judeţul Botoşani.

În urma controlului autoutilitarei, s-a constatat că era încărcată cu material lemnos, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoţire primar, relatând că nu deţine documente de provenienţă şi transport a materialului lemnos.

În aceste condiţii, transportul a fost condus la sediul Depozitului de material lemnos Lunca, comuna Zamostea din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, unde materialul lemnos a fost inventariat de către maistrul silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, judeţul Suceava, constatându-se că a fost transportat cantitatea de 3 mc dulapi răşinoase molid.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 2 din Legea 171/2010 şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 3 mc material lemnos cu valoarea totală de 2610 lei.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la Ocolul Silvic Adîncata - depozit Lunca şi urmează a fi valorificat de către reprezentanţii Ocolul Silvic Adâncata.

* La data de 04.08.2022, în jurul orelor 11:50, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Ştefan cel Mare, pe raza oraşului Vicovu de Sus, judeţ Suceava, au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Suceviţa, sat Voievodeasa, jud.Suceava.

Fiind verificat transportul în aplicaţia SUMAL 2.0, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară a fost emis avizul de însoţire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 0,50 mc lemn de foc specia paltin de munte şi pentru cantitatea de 1 mc lemn de foc specia fag.

Întrucât, din primele verificari s-a observat faptul că volumul de matrial lemnos transportat este mai mare decât cel din avizul de însoţire a materialului lemnos, şoferul a fost condus la Ocolul Silvic Putna-Centrul de Prelucrare a lemnului Putna.

Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 3,45 m3 lemn foc specia fag şi 0,50 mc lemn foc specia paltin de munte, constatându-se un plus de 2,45 mc lemn foc specia fag în valoare de 424 lei.

În acest context, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantităţii de 2,45 mc lemn foc specia fag în valoare de 424 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Faţă de conducătorul auto s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 1000 lei, conform Legii nr.171/2010 modificată.

* La data de 04.08.2022, lucrătorii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurală Malini au depistat şi oprit în trafic pe DJ209 B pe raza satului Mălini, com. Mălini, jud. Suceava autoutilitara condusă de către un bărbat din sat Poiana Mărului, com. Mălini, jud. Suceava ce transporta material lemnos.

Fiind verificat în aplicaţia SUMAL s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu avea documente de provenienţă, fapt pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3,1 metri cubi lemn foc fag în valoare de 682 lei.

În cauză s-a procedat la confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională conform art. 19 alin. 2 lit. a din Lg. 171/2010.

Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

* La data de 04.08.2022, în jurul orelor 13:50, având în vedere planul de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materilalului lemnos, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Bucovinei, pe raza oraşului Vicovu de Sus, judeţ Suceava, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat din oraşul Vicovu de Sus, jud.Suceava.

Fiind verificat în aplicaţia SUMAL 2.0, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz de însoţire a materialului lemnos.

Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 2,01 m3 buştean gater specia molid, în valoare de 1173,8 lei şi 0,79 mc lemn foc specia molid.

În acest context, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantăţii de 2,01 m3 buştean gater specia molid, în valoare de 1173,8 lei şi 0,79 mc lemn, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Faţă de conducătorul auto s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 3000 lei, conform Legii nr.171/2010 modificată.

* La data de 04.08.2022, ora 17.30, în timp ce executau serviciul de patrulare, lucrătorii patrulei de siguranţă publică din cadrul SPR 4 Gălăneşti au oprit pentru control autoutilitara care circula pe DN 2H din comuna Putna şi transporta material lemnos respectiv lemn foc fag şi lemn foc molid. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul autoutilitara este condusă de către un bărbat domiciliat în com. Putna, judeţul Suceava iar acesta nu a putut prezenta aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul acestui ocol pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că şoferul transporta cantitatea de 3,268 mc lemn, din care 1.728 m.c. lemn foc specia fag şi 1,54 mc lemn foc molid în valoare totală de 487 lei.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

* La 05.08.2022, orele 03:50, patrula din cadrul SPR 3 Marginea, în timp ce desfăşura activităţi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării şi comercializării materialului lemnos, a oprit pentru control o autotutilitară care se deplasa pe DJ 178 B, raza comunei Satu Mare, judeţul Suceava.

S-a constatat faptul că, autoutilitara era condusă de un bărbat din comuna Truşeşti, judeţul Botoşani, care a prezentat pentru control documentele personale şi cele ale autoutilitarei.

Numitul Pleşca Ştefan a prezentat lucrătorilor de poliţie avizul de însoţire a materialului lemnos, pentru autoutilitară pentru cantitatea de 0,3 metri cubi, grupa răşinoase, specie molid, sortiment rumeguş şi pentru cantitatea de 1,9 metri cubi, grupa răşinoase, specie molid, sortiment biomasă necertificabilă.

Întrucât, şoferul transporta şi o cantitate de material lemnos specia cherestea răşinoase, pentru care nu deţinea documente de însoţire, vehiculul mai sus menţionat a fost condus la Depozitul Canton Silvic din comuna Marginea, judeţul Suceava, unde a fost solicitat personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, pentru a proceda la inventarierea cantităţii de material lemnos.

Astfel s-a constatat că în autotutilitară se afla fără documente de însoţire, cantitatea totală de 0,98 metri cubi, cherestea răşinoase (căpriori brad), conform carnetului de inventariere întocmit de către reprezentanţii din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor art. 19 alin. (2) lit. a) pct. 1 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 0,98 metri cubi, cherestea răşinoase (căpriori brad), în valoare de 852,6 lei a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

* * *

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 04.08.2022, în jurul orei 18:50 un bărbat de 49 ani din com. Slatina, în timp ce conducea motocicleta pe DJ 209 A, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului accidentandu-se. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical de urgenţă care a constatat decesul conducătorului motocicletei.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "ucidere din culpă" faptă prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul Penal, "conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul", faptă prev şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul Penal , ce va fi soluţionat de către lucrătorii din cadrul Poliţiei Mun. Fălticeni-Compartimentul Rutier .

* La data de 05.08.2022, ora 04:26, un băarbt din mun. Botoşani, jud. Botoşani, în timp ce conducea autoutilitara pe D.N 15C, pe raza com./sat Boroaia, jud. Suceava, din direcţia Boroaia spre Fălticeni, s-a angajat în depăşirea unui atelaj hipo semnalizat corespunzător, condus de un bărbat din com. Brusturi, jud. Neamţ, care se deplasa în aceeasi directie de mers, intrand în coliziune laterală.

În urma accidentului a rezultat vătamarea corporală uşoară a caruţaşului.

Conducatorul auto şi căruţaşul au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00,mg/l alcool pur în aer expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate şi mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul mun. Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de "vătămare corporală din culpă", faptă prev. şi ped de art. 196 alin. 2 şi 3 din C.P.

* * *

Atenţie la consumul de alcool sau substanţe interzise la volan!

La data de 04.08.2022, orele 09:31, echipajul de poliţie din cadrul Secţiei de poliţie Rurală nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe D.N. 17 B, pe raza comunei Dorna Arini, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din comuna Dorna Arini, căruia i-au fost solicitate documentele personale şi ale autoturismului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest din dotarea politiei, rezultând că acesta avea o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,64 mg/l.

Şoferul a fost condus la Spitalul mun. Vatra Dornei în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Legislaţia rutieră prevede că şoferii prinşi la volan cu o alcoolemie în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur riscă să primească între 9 - 20 puncte de amendă (între 1.305 - 2.900 de lei) şi permisul suspendat pentru 90 de zile, în timp ce şoferii care depăşesc această alcoolemie vor fi încadraţi la infracţiune, care se pedepseşte, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 şi 5 ani. Aceleaşi pedepse se aplică şi în cazul conducerii vehiculelor sub influenţa substanţelor interzise.

Siguranţa rutieră este o prioritate a poliţiştilor suceveni. Obiectivul nostru nu este în mod neapărat încarcerarea persoanelor care nesocotesc legea, ci conştientizarea de către acestea şi de către ceilalţi participanţi la trafic a consecinţelor iresponsabilităţii în trafic.

Obiectivul nostru este SIGURANŢA RUTIERĂ - iar pentru atingerea acestui deziderat vom continua să acţionăm cu profesionalism, să desfăşurăm activităţi preventive dar să aplicăm, totodată, cu fermitate legea.

Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la faptul că vor dispune reţinerea şi încarcerarea celor care săvârşesc fapte penale la regimul rutier, în funcţie de gravitatea faptelor, consecinţele produse şi materialul probator administrat.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.