Îmbunătăţim mobilitatea locuitorilor din cartierele Guşteriţa şi Reşiţa: Am semnat contractul pentru modernizarea şi extinderea străzii Viitorului

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 4 iulie contractul pentru modernizarea şi extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului şi str. Moara de Scoarţă, cu asocierea SC Geiger Transilvania SRL & SC GG Tehnic Proiect SRL.

"Optimizăm acest tronson pentru ca şoferii să îl aleagă ca alternativă la podul Gării, în contextul în care zona Reşiţa - Guşteriţa - Lazaret s-a dezvoltat imobiliar foarte mult, crescând numărul de locuitori şi deci, şi valorile de trafic." (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În primele 4 luni se va realiza proiectul tehnic şi se vor obţine toate avizele necesare, iar în următoarele 10 luni se vor executa lucrările propriu-zise, acestea având un grad ridicat de complexitate şi dificultate dat fiind faptul că implică intervenţii atât în zona căii ferate, cât şi în zona de mal a Cibinului. Lucrările constau în:

- coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicţia de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălţime mai mare;

- lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligaţia circulaţiei alternative; pentru aceasta va fi necesară execuţia unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum şi consolidarea şi sprijinirea terasamentului nou al drumului

- modernizarea infrastructurii drumului pe tronsonul menţionat.

- crearea de trotuare în zonele în care lăţimea nu permitea înainte amenajarea lor

- modernizarea sistemului de iluminat public din zonă

- modernizarea sistemului de preluare a apelor pluviale

- înlocuirea parapeţilor dinspre râul Cibin

Valoarea indicatorilor tehnico-economici se ridică la 11,7 milioane de lei, investiţia urmând să fie cofinanţată prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu