Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Amiterea la ASE la programele universitare de licenţă este în plină desfăşurare!

Admiterea la Academia de Studii Economice din Bucureşti la programele universitare de licenţă este în plină desfăşurare, cu un număr record de înscrişi încă din prima zi. Cea mai bună universitate economică şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est vine şi anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de şcolarizare pentru candidaţii săi - peste 7.000 de locuri (aproape jumătate fiind finanţate de la bugetul de stat) la 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Cele 12 facultăţi ale ASE, care scot la concurs locuri la programele universitare de licenţă sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administraţie şi Management Public; Business şi Turism; Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică; Contabilitate şi Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară şi a Mediului; Economie Teoretică şi Aplicată; Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori; Management; Marketing; Relaţii Economice Internaţionale.

Înscrierile au început luni, 4 iulie şi se termină vineri, 8 iulie. Înscrierile se desfăşoară online prin încărcarea documentelor de concurs şi plata taxei de înscriere pe platforma inscriere.ase.ro.

Concursul de admitere iulie 2022 constă în:
- eseul motivaţional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)
- testul de competenţă lingvistică, susţinut online de către candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi pentru programul Limbi moderne aplicate şi nu au certificat de competenţă lingvistică, recunoscut de ASE;
- media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Taxa de înscriere la programele universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, este de 120 de lei (include două opţiuni), iar taxa pentru fiecare opţiune suplimentară este de 40 de lei.

Taxa de înscriere la programele universitare de licenţă, învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opţiunilor (detalii despre candidaţii scutiţi de plata taxei de înscriere pe https://admitere.ase.ro/licenta_2022).

Taxa de înscriere se plăteşte preferabil online, prin intermediul aplicaţiei ASE, în cadrul procesului de înscriere sau prin transfer bancar.

Pentru întrebări şi informaţii detaliate despre Admitere şi ASE, candidaţii au la dispoziţie paginile instituţionale Admitere Licenţă 2022, Facebook, Grup oficial Admitere 2022, Instagram.

ASE are pentru candidaţii săi, în toată această perioadă, un Call Center dedicat admiterii la programele de licenţă, unde 15 studenţi şi consilieri ajută cu orice informaţii despre etapele admiterii: înscrieri, pregătirea dosarului de concurs, confirmarea locului etc. Acesta este apelabil la numerele 0213191900/01. La dispoziţia candidaţilor se află şi adresa de e-mail [email protected]

"Dragi candidaţi la programele noastre universitare de licenţă, vă invit, cu drag, să vă alăturaţi comunităţii de peste 23 000 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului economic şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universităţi. Tradiţia şi dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunităţile de învăţare, numeroasele burse de studii, mobilităţile internaţionale, condiţiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piaţa Romană poate constitui o opţiune inspirată, sigură şi de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserţie pe piaţa muncii, o viaţă profesională de succes şi o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidaţi!" - prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziţionată la nivel internaţional în topuri de prestigiu, care îşi continuă trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education University Impact Rankings 2022, ocupând locul 301-400 la nivel mondial şi locul I în România.

ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie şi Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022. Angajatorii apreciază foarte bine diploma de absolvent al ASE, care constituie garanţia unui viitor sigur şi a celei mai bune inserţii pe piaţa muncii. O confirmă şi influentul QS World University Rankings - ASE este universitatea unde 86% dintre absolvenţi îşi găsesc de lucru în domeniul studiat în primele 6 luni de la terminarea facultăţii. Depinde de absolvenţii ASE să aibă un viitor sigur şi bine plătit, toate condiţiile sunt create.

Studenţii ASE beneficiază de peste 3400 de burse de performanţă, de studiu şi sociale, cu valori atractive, peste 550 de burse Erasmus, peste 3.000 de locuri de practică şi internshipuri la firme de top. Pentru studenţii din ţară ASE pune la dispoziţie 4.000 de locuri în căminele proprii.

Biroul de presă al ASE

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.