Ca urmare a avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în aceste zile, în care disconfortul termic va fi accentuat, Primăria Municipiului Bucureşti recomandă următorul plan de măsuri şi acţiuni specifice sezonului de vară:

- Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spatii publice);
- Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
- Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;â
- Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe;
- Nu consumaţi alcool;
- Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesaţi-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie;
- Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;
- Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră;
- Este foarte util ca în perioada caniculară să consultaţi medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente;

Primăria Municipiului Bucureşti a amenajat puncte medicale de prim ajutor.

Cinci Puncte de prim-ajutor în următoarele locaţii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti:
- Sediul central: Str. Constantin Mille nr.10, Sector 1
- Cămin persoane vârstnice "Academician Nicolae Cajal" Str. Maximilian Popper, Sector 3
- Punct de lucru Filaret: Str. Mitropolit Filaret nr. 41 -41 A, Sector 4
- "Bebe de Bucuresti": B-dul Regina Maria nr. 75. Sector 5
- Punct de lucru Viilor: Şoseaua Viilor nr.44. Sector 5

19 Puncte de prim-ajutor în spitalele ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti:
- Spitalul Clinic Filantropia B-dul. Ion Mihalache nr.11-13, Sector 1
- Spitalul Clinic Sf. Maria B-dul. Ion Mihalache nr. 37-39, Sector 1
- Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila Calea Griviţei nr.4, Sector 1
- Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu Calea Plevnei nr. 17 - 21, Sector 1
- Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu B-dul Basarabia nr.21, Sector 2