Invitaţie la conferinţă de presă

Vă invităm miercuri, 29 iunie 2022, începând cu ora 12:00, la conferinţa de presă ocazionată de lansarea programelor educative de vară sub genericul: Vacanţa la muzeu.

În cadrul conferinţei va fi prezentată oferta educativă oferită de Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu asociaţiile partenere, ArtCrowd şi De-a arhitectura, pentru lunile iulie şi august.

Programul Vacanţa la muzeu se adresează publicului de toate vârstele, care este invitat să descopere patrimoniul artistic prin intermediul unor activităţi creative, concepute pentru a completa programul de vacanţă. Această serie de ateliere a fost concepută în jurul expoziţiilor permanente şi temporare ale Muzeului Naţional de Artă al României.

Expoziţia Nostalgie. Amintire Regăsire beneficiază de o gamă variată de activităţi precum: Ce citim în ruine, susţinută de Asociaţia De-a arhitectura, Camping la Muzeu - de la cultură la natură, un modul de patru şedinţe de teatru baroc, dar şi ateliere pentru cei mai mici dintre participanţi: Tunete, fulgere şi teatru de umbre, susţinute de Asociaţia ArtCrowd.

Pentru expoziţia retrospectivă Tudor Zbârnea, deschisă de curând la Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia ArtCrowd ne invită la un atelier educativ intitulat Pictură în Vilegiatură!

Celelalte ateliere vor fi organizate în cadrul expoziţiilor permanente ale MNAR, din Galeria de Artă Veche Românească şi în Galeria de Artă Europeană.

Evenimentul include un tur ghidat în expoziţia Nostalgie. Amintire. Regăsire, susţinut de dr. Mălina Conţu, şef de secţie Artă Europeană şi curator al expoziţiei, care va fi precedat de un moment de socializare, cu prezentarea obiectelor suvenir şi a catalogului conceput pentru această expoziţie.