BULETIN DE PRESĂ

Săptămâna 20 - 26 iunie 2022

În intervalul 20-26 iunie 2022 au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19). 547 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.919.461 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0.18.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 262 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 în prezent este de 638. De asemenea, la ATI, sunt internate 58 persoane. Dintre cei 58 pacienţi internaţi la ATI, 41 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi în prezent, 78 sunt minori, 77 fiind internaţi în secţii şi 1 la ATI.

PACIENŢI INTERNAŢI

Nr. crt. Judeţ - Total pacienţi pe secţii - Din care copii pe secţii - Total pacienţi în ATI - Din care copii în ATI

1 Alba - 5 - 0 - 0 - 0
41 Vrancea - 7 - 0 - 0 - 0

Total General - 638 - 77 - 58 - 1

DECESE

Până astăzi, 65.739 persoane diagnosticate cu infecţie cu Sars-CoV-2 au decedat.

În intervalul 20.06.2022 (10:00) - 26.06.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 13 decese (7 bărbaţi şi 6 femei).

Decesele au fost înregistrate: 1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 5 la categoria peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care prezentau comorbidităţi.

Dintre pacienţii decedaţi, 3 erau vaccinaţi şi 10 nevaccinaţi.

TESTARE

În intervalul 20 - 26 iunie au fost efectuate 17.327 teste RT-PCR şi 53.195 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.187.925 teste RT-PCR şi 10.283.017 teste rapide antigenice.