Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Au început înscrierile pentru Facultatea de Pompieri

46 de locuri sunt puse la dispoziţia tinerilor care vor să urmeze cursurile Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, astfel:

- 38 de locuri la Facultatea de Pompieri, programul de studii "Instalaţii pentru construcţii - pompieri", forma de învăţământ cu frecvenţă - 4 ani (din care un loc pentru cetăţeni de etnie romă şi două locuri pentru candidaţi proveniţi din sistemul de protecţie socială);

- opt locuri la Facultatea de Drept, programul de studii universitare "Drept", forma de învăţământ cu frecvenţă - 4 ani.

Persoanele interesate au la dispoziţie mai bine de două săptămâni pentru se înscrie. 08 iulie a.c. este data limită până la care se pot transmite cererile tip, completate lizibil şi semnate, exclusiv în format electronic. Acestea pot fi trimise şi în zilele de sâmbătă şi duminică, la adresa de e-mail [email protected]

Anul acesta, probele de admitere vor fi organizate în perioada 22-31 august. Procesul de selecţie a candidaţilor presupune parcurgerea unor probe specifice: evaluarea psihologică, evaluarea performanţei fizice, testarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea medicală.

Pentru recrutare, fiecare candidat va depune, până la data de 22 iulie a.c., în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08.00-15.00, la sediul instituţiei din strada Dorobanţi, nr. 19 un dosar plic cu documentele ce se regăsesc în anunţ: bit.ly/Admitere_Academia_de_Politie.

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare sunt următoarele:

Să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
Să cunoască limba română, scris şi vorbit;
Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
Să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
Să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
Să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
Să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
Să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
Să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
Să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
Să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, forma de învăţământ cu frecvenţă, în vederea formării profesionale iniţiale, sunt următoarele:

Să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
Să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă /punctaj/calificativ purtarea elevului;
Să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Alte date şi informaţii pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Giurgiu, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0246/215.150 sau de pe site-ul instituţiei - www.isugiurgiu.ro.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.