A ÎNCEPUT FITS!!!

"Am început acest festival acum 29 de ani, cu doar trei ţări şi opt spectacole. Era martie, era zăpadă pe străzi. De-a lungul timpului, am făcut deschiderea festivalului în multe locuri - în Piaţa Mare, cu zeci de mii de oameni prezenţi; în universităţi, în biserici, dar, până acum, niciodată într-o clădire de business a unei companii IT celebre în lume, parteneră de inovaţie a FITS".

Cu această premieră a debutat deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu în acest an, într-o scurtă intervenţie a domnului Constantin Chiriac, Preşedinte FITS şi Director General TNRS.

Evenimentul a avut loc la sediul NTT Data din Sibiu, odată cu inaugurarea oficială a acestuia, în prezenţa unor oaspeţi foarte importanţi, care au rostit discursuri:

E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România

E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania

Domnul Lucian Romaşcanu, Ministrul Culturii

Domnul Daniel Metz, fondatorul NTT Data, România

Domnul Kaz Nishihata, Representative Director and Senior Executive Vice President NTT Data

Din partea Primăriei Municipiului Sibiu - principalul finanţator al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a fost prezentă Doamna Viceprimar Corina Bokor.

Evenimentul oficial de deschidere a fost transmis integral pe site-ul Festivalului (www.sibfest.ro) şi a fost completat de un scurt moment artistic de la compania japoneză Yamamoto Noh Theater.

Doamnelor şi domnilor,

Dragi parteneri şi prieteni din presă,

Vă mulţumim că sunteţi alături de noi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, a cărui a 29-a ediţie începe astăzi şi durează până în 3 iulie 2022.

Ne aşteaptă peste 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc, la care sunt prezenţi 3500 de participanţi din 75 de ţări - cu siguranţă, cea mai amplă ediţie de până acum a Festivalului, la o distanţă care pare măsurată în ani-lumină de primul FITS.

Tema acestei ediţii, aşa cum am mai comunicat, este FRUMUSEŢE. Ne vom regăsi, aşadar, sub acest semn, jurnalişti, prieteni, parteneri, pasionaţi de artele spectacolului, la Sibiu, Gura Râului, Cisnădioară sau online.

Vom reveni cu comunicate de presă şi infopress-uri zilnic.

Vă reamintim, de asemenea, că sunteţi bineveniţi să lucraţi la MediaHub, vizavi de Sala Thalia, pe Cea mai FRUMOASĂ stradă din Sibiu, şi că suntem aici pentru orice fel de informaţii.

La ora 23.30, după spectacolul de drone, vă aşteptăm la declaraţiile de presă susţinute de domnul Constantin Chiriac, preşedintele FITS, la zidul din faţa TNRS.

În 25 iunie, ora 10:00, la Sala Thalia, parter - în sala de conferinţe, va avea loc prima conferinţă de presă.

Vor fi invitaţi:

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Dl. Arthur MATTLI,

Artiştii Theâtre Vidy-Lausanne - Mounir Margoum şi Thierry Raynaud,

Regizorul Pippo Delbono.

Conferinţa va fi moderată de profesorul şi criticul de teatru Octavian Saiu.

Vă mulţumim!

Echipa de comunicare FITS