Preşedintele USR Cătălin Drulă, la reuniunea liderilor Renew: Susţinem acordarea statutului de ţară candidat la aderarea la UE pentru R. Moldova şi Ucraina

Preşedintele USR Cătălin Drulă a participat, joi, la reuniunea liderilor Renew, de la Bruxelles, pe tema provocărilor cu care se confruntă Europa în 2022 şi pe termen mediu.

Atât USR, cât şi grupul liderilor Renew în ansamblu, susţin acordarea statutului de ţară candidat la aderarea la UE pentru R. Moldova şi Ucraina. Există acord, de asemenea, şi pentru accelerarea perspectivei europene pentru Balcanii de Vest.

"În contextul geopolitic actual, UE trebuie să accelereze reforme şi investiţii în domeniile apărare, independenţă energetică şi să pună accent sporit pe valorile europene fundamentale precum statul de drept, democraţia şi libertăţile fundamentale", a spus Cătălin Drulă. Grupul european Renew numără 8 şefi de state sau guverne, peste 100 de miniştri în 13 coaliţii de guvernare, preşedintele Consiliului European şi 6 comisari europeni.

Printre liderii europeni care participă la reuniune se numără preşedintele Franţei Emmanuel Macron, preşedintele Consiliului European Charles Michel, premierul Tărilor de Jos Mark Rutte, premierul Estonei Kaja Kallas.

Acolo unde nu sunt la guvernare, partidele din grupul Renew, cum este şi USR, sunt cea mai importantă forţă de opoziţie pe plan naţional.