Primarul General, Nicuşor Dan, a fost astăzi, 23 iunie 2022, într-o vizită de lucru pe şantierul deschis pe şoseaua Olteniţei, unde se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare.

Primarul General, Nicuşor Dan:

"Continuăm lucrările la reţeaua de termoficare din Capitală. Pe şoseaua Olteniţei se înlocuiesc 8 kilometri de conductă veche de zeci de ani. Lucrările au început în luna mai, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Valoarea lucrărilor este de 33 de milioane de lei, bani din bugetul local. Până în momentul de faţă s-au scos 700 de metri de conductă şi s-au montat 100 de metri.

Important este că în momentul de faţă pe acest segment pe care se lucrează nu sunt întreruperi de furnizare de apă caldă, adică locuitorii zonei nu sunt privaţi de apă caldă pe durata şantierului. Acest şantier face parte din proiectul de investiţii "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti" prin care se înlocuiesc 63,2 km de reţea.

Proiectul a fost împărţit în 7 obiective, şantierul de pe şoseaua Olteniţei face parte din Obiectivul 5 - Magistrala Progresu Berceni, iar lucrările sunt executate de Asocierea Construcţii Erbaşu şi Consix Construcţii SRL."

De asemenea, Primarul General a explicat faptul că, pe lângă lucrările de modernizare a sistemului de termoficare cu fonduri de la bugetul local, Primăria Municipiului Bucureşti a derulat o licitaţie pentru deschiderea unor noi şantiere cu fonduri nerambursabile:

"Avem finanţare europeană pentru schimbarea a 210 km de conductă de termoficare. Până acum s-a desfăşurat procedura de achiziţie, iar cei 210 kilometri au fost împărţiţi pe cinci tronsoane de aproximativ 40 de kilometri fiecare. Acum suntem în faza de evaluare a ofertelor. După declararea câştigătorilor, se va demara proiectarea şi execuţia."

Direcţia de Presă
23 iunie 2022