Cu privire la comunicarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care se solicită ridicarea imunităţii parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu, facem următoarele precizări:

Aşa cum a anunţat deja, ministrul Adrian Chesnoiu doreşte ca instituţiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită "tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare".

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcţia de ministru şi de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în Guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale.

Biroul de presă al PSD