Muzică în Bisericile Fortificate

La fel ca şi în anii trecuţi, Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu va organiza cinci concerte de muzică veche de cameră în Biserici Evanghelice din judeţul Sibiu, sub denumirea "Muzică în Bisericile Fortificate". Aceste Biserici Evanghelice au câte o orgă mică, unele dintre ele fiind adevărate bijuterii, altele sunt funcţionale şi urmează a fi restaurate.

Locaţiile pentru concerte sunt aşezările din preajma Sibiului în care se află biserici evanghelice fortificate cu orgi funcţionale: Guşteriţa, Cristian, Roşia, Agnita şi Hosman.

Concertele vor avea loc în perioada 01 iulie 2022 - 29 iulie 2022, în fiecare zi de vineri la orele 18.

Acestea vor debuta în data de 01.07.2022 în Guşteriţa, iar seria de evenimente continuă în fiecare zi de vineri, astfel: 08.07.2022 în Cristian, 15.07.2022 în Roşia, 22.07.2022 în Agnita şi 29.07.2022 în Hosman, cu muzică de cameră şi piese scrise în secolele XVII - XIX de compozitori care au trăit în aşezările săseşti, sau cântate şi păstrate în comunităţile săseşti în perioada respectivă.

Repertoriul va conţine diferite stiluri muzicale, orga fiind în centrul atenţiei şi anul acesta. Mozart numea orga ca fiind "regina instrumentelor", iar noi vom confirma acestea încadrând orga ca instrument roial în cadrul tuturor concertelor.

Accesul până la destinaţiile evenimentelor se poate face şi cu bicicletă, distanţele fiind uşor de parcurs, locaţiile fiind ales în aşa fel încât să se faciliteze şi mijloacele de transport alternative.

Intrarea este liberă, ne-ar bucura o donaţie benevolă pentru restaurarea orgilor.

Evenimentul se înscrie în cadrul proiectului "Muzică în Bisericile Fortificate" şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Filarmonica de Stat Sibiu.