BSDA 2022 - Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private

Cea de-a opta ediţie a "Expoziţiei internaţionale dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private - BSDA 2022" se va desfăşura în perioada 18-20 mai la Complexul expoziţional ROMAERO S.A. din Bucureşti.

BSDA-22 va reuni la standuri peste 390 de firme expozante de prestigiu din ţară şi străinătate, din 33 de ţări de pe cinci continente, care vor prezenta elementele de noutate şi stadiul actual de dezvoltare ale echipamentelor şi capabilităţilor militare, precum şi ultimele tendinţe şi soluţii tehnice obţinute de cercetarea ştiinţifică în domeniul securităţii şi apărării.

În cadrul celor trei zile dedicate evenimentului expoziţional, structuri din Ministerul Apărării Naţionale şi din celelalte instituţii din Sistemul naţional de apărare şi ordine publică, precum şi din forţele armate americane, poloneze şi franceze vor expune echipamente şi tehnică militară moderne.

La această ediţie, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Direcţiei generale pentru armamente, va prezenta principalele realizări în domeniul cercetării ştiinţifice concretizate în demonstratoare tehnologice şi prototipuri şi va aduce în atenţia specialiştilor ultimele soluţii şi rezultate obţinute de cercetarea ştiinţifică militară.

Totodată, în cadrul standului organizat de Ministerul Apărării Naţionale privind oferta profesională şi educaţională vor expune reprezentanţi ai forţelor terestre, navale şi aeriene, ai Academiei tehnice Militare "Ferdinand I", ai Universităţii Naţionale pentru Apărare "Carol I" şi ai Direcţiei Generale Management Resurse Umane.

Deschiderea oficială a BSDA-22 va avea loc miercuri, 18 mai, de la ora 10.00, în pavilionul C al Complexului expoziţional ROMAERO S.A.

BSDA 2022 are drept scop identificarea oportunităţilor şi găsirea soluţiilor de cooperare atât în producţie cât şi în domeniul afacerilor, contribuind la promovarea, pe plan internaţional, a industriei de apărare din România şi facilitând, totodată, o mai mare deschidere a acesteia către piaţa internaţională, prin potenţiale cooperări cu firme de prestigiu şi producători consacraţi în domeniu, pentru realizarea compatibilităţii şi interoperabilităţii tehnicii şi echipamentelor din dotare cu cea a forţelor NATO şi UE.

Detalii suplimentare privind programul şi activităţile planificate pe timpul celor trei zile sunt disponibile pe pagina oficială de internet a expoziţiei, www.bsda.ro.

Biroul presă