Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli.

În cadrul întrevederii, au fost analizate oportunităţile de a consolida componenta economică a Parteneriatului strategic cu SUA, fiind prezentate iniţiativele Lockheed Martin în domeniul cooperării industriale şi de cercetare-dezvoltare, alături de companiile şi instituţiile româneşti.

Premierul a subliniat importanţa sprijinului acordat de Statele Unite ale Americii din perspectiva accesului la tehnologie performantă în domeniul apărării, precum avioane multi-rol, sistemele Himars, Patriot sau bateriile anti-rachetă de la Marea Neagră. Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei conlucrează strâns pentru ca industria de apărare românească să aibă capacitatea gestionării cooperării cu partenerii trans-atlantici. În acest sens, creşterea bugetului apărării la 2,5 la sută din PIB, începând cu anul viitor, va oferi noi oportunităţi de finanţare industriei de profil.

Compania Lockheed Martin este prezentă de 25 de ani în România, fiind implicată în mai multe proiecte care au un impact semnificativ în diverse domenii.

În contextul geo-politic actual, generat de relevanţa strategică a Mării Negre şi de nevoia întăririi rezilienţei, inclusiv din perspectivă economică, proiectele de dezvoltare vizează o colaborare de lungă durată, cu o abordare integrată a multiplelor platforme în care se colaborează la acest moment.

Biroul de presă al Guvernului