Şcolile din Vrancea vor fi dotate cu table interactive şi videoproiectoare

Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat în cadrul şedinţei extraordinare de astăzi un proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele Cătălin Toma, cu privire la aprobarea transmiterii în folosinţă gratuită a unor pachete interactive electronice către unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Vrancea.

Este vorba despre 113 sisteme de videoproiecţie interactive integrate, formate din tablă interactivă şi videoproiector, necesare dotării laboratoarelor de informatică din unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea.

"Consiliul Judeţean Vrancea este interesat să sprijine actul educaţional de calitate din judeţ, de aceea am achiziţionat echipamente de ultimă generaţie, cu care vor fi dotate şcolile. Astfel, orele de curs se vor desfăşura în cele mai bune condiţii", a afirmat Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Echipamentele vor fi transmise în folosinţă gratuită pentru o perioadă de 4 ani către unităţile de învăţământ, cu posibilitatea de prelungire a perioadei de folosinţă. Valoarea totală a pachetelor interactive este de 784.052 lei, cu TVA inclus, finanţarea fiind asigurată din bugetul local al judeţului Vrancea.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea