Cultivatorii de sfeclă de zahăr, determinaţi să poarte negocieri pentru preluarea fabricii de zahăr de la Luduş

Vineri, 13 mai 2022, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian CHESNOIU a avut o întâlnire cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr. La discuţiile de la sediul ministerului au participat reprezentanţii Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr "Beta Luduş" şi ai Federaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.

"În cadrul discuţiilor de zilele trecute cu managementul companiei Tereos, am prezentat soluţiile care s-au desprins în urma dialogului cu dumneavoastră, cultivatorii de sfeclă de zahăr, iar conducerea companiei şi-a arătat disponibilitatea pentru demararea negocierilor privind vânzarea fabricii. Vreau să vă asigur în continuare de întreaga disponibilitate pentru derularea acestui proces care să ducă la menţinerea în activitate a fabricii de zahăr de la Luduş, păstrarea locurilor de muncă de acolo şi continuarea activităţii de către fermierii din zonă", a declarat ministrul Chesnoiu.

În cadrul discuţiilor de astăzi, 13 mai 2022, reprezentanţii fermierilor şi-au luat angajamentul să demareze negocierile pentru preluarea investiţiei de la deţinătorii francezi, urmând ca în perioada următoare să fie organizată o întâlnire cu managementul companiei Tereos România, în prezenţa ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.