Întâlnirea premierului Ciucă cu lotul olimpic de matematică al României

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Victoria, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022).

"Speranţa noastră pentru viitor sunteţi voi şi se discută mult în spaţiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universităţile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceţi altceva, faceţi ceea ce credeţi voi că este de făcut, dar nu uitaţi că tot ceea ce aţi învăţat s-a întâmplat aici în familia voastră, în şcoala românească, alături şi îndrumaţi de profesorii români care v-au adus să performaţi la nivelul acesta.

Ca atare, măcar să vă aduceţi aminte, să apreciaţi şi să onoraţi munca pe care au făcut-o părinţii voştri şi profesorii voştri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult şi să vă convingem că indiferent unde veţi învăţa în viitor, atunci când consideraţi că se cuvine, să vă întoarceţi acasă.

E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteţi încă acasă, făcând performanţă sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit şi valoare profesională autentică în societate, în care performanţa să fie recunoscută", a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul a anunţat, cu această ocazie, că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Pentru performanţele obţinute la olimpiadele internaţionale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianţi care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învăţământ - public sau privat.

Biroul de presă al Guvernului