Biblioteca Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din România - A.B.R., Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT., Casa Corpului Didactic "George Tofan" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean din Suceava, organizează, în data de 11 mai 2022, cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului naţional cu participare internaţională CONTRIBUŢIA BIBLIOTECII LA AFIRMAREA DIVERSITĂŢII CULTURALE ÎN SPAŢIUL ROMANESC.

Tema ediţiei de anul acesta este BIBLIOTECA ÎN CONŞTIINŢA TINEREI GENERAŢII.

Simpozionul, dedicat Zilei Bibliotecarului, este organizat sub egida Ministerului Educaţiei.

Peste 100 de participanţi, cercetători ştiinţifici, profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, directori de bibliotecă, artişti plastici, scriitori, publicişti, sociologi, bibliotecari, doctoranzi, masteranzi, studenţi, din ţară (judeţele: Alba, Argeş, Bacău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Teleorman, Timiş şi din Bucureşti) şi din străinătate (Italia, Ucraina, Republica Moldova), au răspuns invitaţiei organizatorilor.

Simpozionul se va desfăşura în cadrul a trei axe de dezbateri:
1. Educaţia online prin cunoaştere, explorare şi experienţă - Responsabili: bibliotecar Adriana Gherasim şi prof. Gabriela Ciornei;
2. Oportunităţi de educaţie şi formare pentru biblioteca viitorului - Responsabili: bibliotecar Despina Doina Rotaru şi bibliotecar Evelina Frunzete;
3. Un arc peste timp - de la părintele fondator al limbii italiene, Dante, la părintele inovator şi modernizator al acesteia, Alessandro Manzoni - Responabili: prof. Ioana Grosaru, dr. Olivia Simion şi bibliotecar Ramona Ţabrea.

Evenimentul va avea loc la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, în Auditorium-ul "Joseph Schmidt", Corp F, începând cu ora 08:00, în format hibrid. Link-ul de conectare este https://meet.google.com/tqr-ngsj-ekb.

Lucrările Simpozionului naţional cu participare internaţională vor apărea în revista Bibliotecii USV.

Colectivul de organizare este format din: prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu - coordonator, bibl. Adriana Florentina Gherasim şi bibl. Iuliana Adriana Iriciuc - responsabili.