Doina Banciu şi Mihai Aniţei au devenit membri ai Fundaţiei Universitare "Carol I"

Vineri, 25 februarie 2022, a avut loc întrunirea festivă a Fundaţiei Universitare Carol I cu prilejul a 11 ani de la reînfiinţarea sa, aniversare ce corespunde cu 131 de ani de la fondarea sa iniţială de către maiestatea sa, regele Carol I.

Fundaţia Universitară Carol I realizează un bilanţ al activităţilor, subliniind reperele cele mai importante: contribuţia decisivă la realizarea a 10 ediţii ale Festivalului Strada de C'Arte, campania acordării burselor de excelenţă pentru studenţilor cu performanţe deosebite obţinute în mediul universitar, precum şi publicarea volumului Eroinele României Mari (dimpreună cu versiunea sa în engleză).

Punctul culminant al şedinţei omagiale a fost reprezentat de confirmarea adeziunii primilor doi noi membri de la reînfiinţarea Fundaţiei Universitare Carol I (http://fundatiacarol.ro/), adeziuni validate în urma recomandării scrise a trei membri fondatori pentru fiecare dintre ei, potrivit articolului 11 al statutului fundaţiei.

Cele două noi candidaturi vor conferi plus valoare Fundaţiei, deoarece este vorba despre o personalitate marcantă a mediului academic, prof. univ. dr. Doina Banciu, vicepreşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, alături de un reprezentant de succes din mediul antreprenorial, Mihai Aniţei. Membrii fondatori şi-au reafirmat fidelitatea faţă de principiile şi obiectivele Fundaţiei inspirate din statutele iniţiale ale "Fundaţiunii Universitare Carol I" care puneau accentul pe sprijinirea generaţiei viitoare de oameni de valoare, păstrarea neutralităţii politice, susţinerea echităţii dintre drepturi şi îndatoriri, respectarea drepturilor omului, a drepturilor individuale respectiv a dreptului la proprietate, nu în ultimul rând încrederea în dezvoltarea durabilă, întrunind un set de valori vizionare pentru o societate românească din zorii secolului XX.

Cei doi noi membri au mărturisit că, deşi fac parte din multe alte formate asociative, sunt onoraţi de noua calitate şi sunt gata să contribuie la promovarea obiectivelor Fundaţiei deoarece cred că doar prin educaţie şi încurajarea excelenţei putem avea o Românie mai prosperă şi o lume mai bună.

Preşedintele fundaţiei, conf. univ. dr. Mireille Rădoi, a prezentat noile direcţii de dezvoltare a activităţilor evidenţiind importanţa proiectelor de cercetare, aspect ce va permite participarea la competiţii deschise (naţionale şi internaţionale), stabilirea unor parteneriate strategice cu instituţii publice sau private care împărtăşesc valori şi obiective comune, precum şi lansarea unor colaborări cu internaţionale, arii de interes prea puţin valorificate până în prezent.