Peste 500 de tineri din judeţul Dolj, elevi ai unor unităţi şcolare liceale din municipiile Craiova şi Băileşti, vor participa în cadrul proiectului " YES GREEN (Youth Entrepreneurship Skills Green)" al cărui obiectiv general este dezvoltarea unor competenţe şi atitudini pozitive legate de antreprenoriatul verde în rândul tinerilor, ca sursă de viitoare angajabilitate. Proiectul se derulează în perioada 01.01.2022-31.12.2022 şi este co-finanţat din fonduri europene prin Consorţiul de ONG-uri din Piedmonte, în cadrul proiectului cadru "Mindchangers - Regions and youth for Planet and People"

Cei 540 de elevi, cu vârste cuprinse între 16-20 de ani, ce vor forma grupul ţintă, provin din 15 licee ale municipiilor Craiova şi Băileşti şi vor participa în cadrul a 45 de workshop-uri care vor oferi o introducere în antreprenoriatul verde, menită să dezvolte creativitatea tinerilor, abilităţile de rezolvare a problemelor, tenacitatea, reflecţia asupra propriilor aspiraţii şi motivaţii, pentru ca fiecare să capete cunoştiinţe despre antreprenoriatul verde. De asemenea, atelierele de lucru vor oferi un instrument practic pentru a genera idei de afaceri eco-prietenoase în cadrul comunităţii locale, discutând despre ce probleme de mediu pot fi rezolvate în comunitate şi ce resurse din comunitate ar putea fi valorificate.

În plus, evenimentul final de sensibilizare va implica aproximativ 150 de participanţi, inclusiv elevi şi comunitatea locală în general, parteneri locali, autorităţile publice locale şi mass-media locală.

Asociaţia Comunităţi pentru Tineret -ACT- este o asociaţie creată în scopul creării şi implementării de programe de dezvoltare personală şi profesională din judeţul Dolj. Până în prezent am implementat peste 14 proiecte cu finanţare europeană, implicând peste 100 de voluntari internaţionali, într-un interval de circa 5 ani.

Mai multe informaţii referitoare la ACT sunt disponibile la adresa www.act-ngo.com

Preşedinte ACT:
Marius Mihail IOVU