Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

"UNIŢI ÎN DIVERSITATE! NO DISCRIMINATION"
EDITIA A II-A, 2022

Uniunea Democrată Tătară alături de Birou Mediator Balint Claudia Crina a organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în data de 26 ianuarie 2022, Conferinţa de Presă pentru inaugurarea si lansarea celei de-a II-a Editii a proiectului "Uniţi în Diversitate! No Discrimination", la sediul Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti - ARCUB.

Prezenţa şi mesajul doamnei Diana PUNGĂ, Administratorul Public al Primăriei Municipiului Bucureşti in cadrul conferinţei de presă a avut o contribuţie importanta la promovarea valorilor europene de toleranţă, respect reciproc şi a drepturilor minorităţilor în rândul cetăţenilor din Bucureşti, sensibilizarea interculturală care poate încuraja dezvoltarea competenţelor adecvate într- o societate modernă care împărtăşeşte principiile unei cetăţenii active şi care respectă diversitatea si drepturile minorităţilor.

Deschiderea şi lansarea proiectului au fost realizate de Preşedintele Uniunii Democrate Tătare, d-nul Naim Belgin, care a prezentat asociaţia, obiectivele acesteia şi misiunea deosebită în promovarea diversităţii culturale, a drepturilor minorităţilor şi toleranţei în rândul tinerilor şi cunoaşterea spaţiului dobrogean, a toleranţei sociale şi a înţelegerii diversităţii în comunităţile etnice diverse locale şi naţionale.

Managerul proiectului, dna Balint Claudia Crina a prezentat detaliile activităţilor ce se vor desfăşura în Ediţia a II-a a proiectului care îşi propune într-o caravană de şcoli partenere (Colegiul Naţional "Ion Neculce", Liceul Teoretic Jean Monnet, Licel Teoretic "C.A. Rosetti", şcoala gimnazială Petre Ispirescu, Colegiul National "Gh.Lazăr"), pe lângă activităţile desfăşurate cu tinerii şi copii, să realizeze seminarii - tip curs pentru cadrele didactice în perioada februarie-mai 2022, menite să motiveze şi să sensibilizeze integrarea sociala, promovarea drepturilor omului şi a minorităţilor, a egalităţii de şanse, să contribuie la combaterea discriminării şi a discursurilor de ură în rândul tinerilor şi copiilor şi la formarea şi educarea multiculturală, la cunoaşterea rolului patrimoniului cultural şi a medierii interculturale. Seminariile vor fi susţinute de specialiştii noştri precum şi de specialiştii partenerilor noştri din cadrul acestui proiect: Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Institutul Român pentru Drepturile Omului, Consiliul de Mediere, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice (ambasada Poloniei, ambasada Ungariei etc.) şi institutelor culturale de pe teritoriul României, specialişti in domeniul culturii şi activităţi în parteneriat cu Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS.

Am fost încântaţi de mesajele deosebite de prietenie şi implicare in cadrul celei de-a II-a Ediţii a proiectului din partea partenerilor noştri: mesajul de bucurie si apreciere din partea Ambasadei Poloniei, mesajul de prietenie şi apreciere din partea Ambasadei Ungariei de pe teritoriul Romaniei, de cuvântul dnei Subsecretar de Stat Irina Marin Cajal din cadrul Ministerului Culturii, de mesajul domnului Sorin Cîmpeanu, Ministru al Educaţiei, transmis prin discursul dlui consilier Radu Szekely, de discursul dlui Secretar de Stat Istvan Haller din partea CNCD prin care a evidenţiat elocvent rolul deosebit si necesitatea acestui proiect raportat la realitatea societăţii româneşti, de participarea şi sprijinul din partea IRDO in cadrul proiectului prin dna. Daniela Albu precum si de mesajul de apreciere si implicare din partea Consiliului de Mediere. De asemenea, şcolile partenere în cadrul cărora se va desfăşura proiectul şi-au exprimat rolul, importanţa şi motivaţia pentru acest proiect.

Invitaţii speciali la conferinţa de presa au prezentat importanţa şi rolul deosebit pe care îl are acest proiect în educarea şi cunoaşterea minorităţilor naţionale în rândul tinerilor şi a comunităţilor, la o mai bună înţelegere şi acceptare a valorilor diversităţii culturale şi a egalităţii de şanse, la o toleranţă crescută a cetăţenilor şi tinerilor, în special, faţă de diversitate, la dezvoltarea unei armonii sociale a comunităţilor în spaţiul naţional şi dobrogean contribuind astfel la lupta împotriva discriminării.

Suntem bucuroşi de implicarea partenerilor noştri în acest proiect, care vor aduce un plus valoare luptei noastre împotriva discriminării prin cunoaştere şi educare interculturală, mai ales în rândul tinerilor şi mulţumim partenerilor noştri prezenţi alături de noi la conferinţa de presa cu mesajele deosebite privind importanţa, rolul proiectului şi contribuţia în cadrul celei de-a II-a Ediţii.

Organizatori:
Primăria Municipiului Bucureşti-gazda conferinţei
Uniunea Democrată Tătară - Preşedinte Naim Belgin
Birou Mediator Balint Claudia Crina

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.