UE, pentru unii mumă, pentru România ciumă

Partidul Ecologist Român reacţionează dur după ce România a fost trimisă de Comisia Europeană în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru aşa- zisa nerespectare a normelor privind combaterea poluării industriale, vizând astfel Centralele Govora şi două de la Deva. La momentul înştiinţării, două erau închise şi cea de la Govora deschisă întrucât, mare parte din oameni sunt conectaţi la acest sistem centralizat de încălzire al oraşului.

Practic, România se află în faţa alegerii de a mulţumi UE sau a-şi lăsa oamenii în frig în mijlocul iernii! Comisia Europeană aplică sancţiuni abuzive faţă de România, acţionând neprofesionist, extrem de părtinitor şi împotriva cetăţenilor săi, folosindu-se de un regulament ad-litteram, şi refuzând să ia în calcul factorul uman. Un fel de: "nu ne pasă de cetăţenii români".

Asta în timp ce nemţii încă deschid unele noi şi nu-i mai sancţionează Comisia, deşi Germania şi-a luat angajamentul că închide centralele de cărbune de abia în 2038. În schimb, România trebuie să tremure de frig ca să nu polueze Europa, sau mai bine zis, trebuie să fie nevoită să cumpere energie scumpă de la Europa. În UE, idioţii primesc sancţiuni şi deştepţii le aplică selectiv!

Nu este suficientă reacţia ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor pe acest subiect, îi somăm pe premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis să apere România în această speţă!

Partidul Ecologist Român susţine protejarea mediului şi producerea de energie verde, dar haideţi să nu acceptăm, totuşi, să fim cei mai proşti din curtea UE!

Dănuţ Pop
Preşedinte PER