COD PORTOCALIU: 17-01-2022 ora 10 Intre 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08 COD GALBEN: 17-01-2022 ora 10 Intre 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20 se va semnala intensificări susținute ale vântului COD ROSU: 17-01-2022 ora 17 Intre 17:30 si 20:30 se va semnala viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140...145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 m in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Informăm că astăzi, 05.12.2021, la nivelul municipiului Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este 1.38 la 1.000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 3032 de cazuri.

În ultimele 24 h, s-au înregistrat 113 de cazuri noi de infectare.

TESTARE

Referitor la numărul de teste efectuate, la nivelul municipiului Bucureşti, în ultimele 24 h s-au efectuat:
* 1968 de teste RT-PCR;
* 403 conform metodologiei INSP;
* 1565 de teste efectuate la cerere;
* 2377 teste antigen (AG rapid).

VACCINARE

Cu privire la activitatea de vaccinare, informăm că, în ultimele 24 h, s-au vaccinat:

FAZA I: 981 persoane;
FAZA II: 1.773 persoane;
FAZA III: 3.950 persoane, din care:

Drive Metro Militari: 350;

Drive Cora Pantelimon: 221;

Drive Metro Băneasa: 114;

Drive Pucheni: 76.

Total persoane vaccinate:

FAZA I: 1.105.781;
FAZA II: 920.549;
FAZA III: 270.493.

DECESE

Total persoane decedate de la începutul pandemiei: 4995.
Total persoane decedate în ultimele 24 h: 4.

Menţionăm că toate datele sunt în dinamică şi pot interveni modificări.

Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti face apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor şi este valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 - 20.00. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea Hotărâri şi legislaţie.