COD PORTOCALIU: 17-01-2022 ora 10 Intre 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08 COD GALBEN: 17-01-2022 ora 10 Intre 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20 se va semnala intensificări susținute ale vântului COD ROSU: 18-01-2022 Intre 00:45 si 05:00 se va semnala intensificări puternice ale vântului cu rafale care vor depăși 150...170 km/h, zăpadă puternic spulberată și troienită, vizibilitate redusă spre 0 m in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Excelenţa în educaţia din România, premiată la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021

- 4 directori de şcoală au fost premiaţi pentru rezultate excepţionale, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României

- Premiul Directorul Anului 2021 a fost înmânat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis

Directorii de şcoală din România au fost premiaţi pentru proiectele excepţionale de transformare a educaţiei în care s-au implicat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021. La această ediţie, premiile au fost câştigate de patru lideri educaţionali din Iaşi, Tecuci, Târgu Măgurele şi Paşcani. Directorul Anului 2021 este Mihaela Romanescu, director la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi, distincţie oferită de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Directorii de şcoală care au fost premiaţi anul acesta au demonstrat calităţi excepţionale de leadership, management şi strategie, prin proiecte cu rezultate vizibile în comunităţile şcolare din care fac parte. Distincţiile primite de aceştia sunt pentru Egalitate de Şanse, Antreprenoriat şi Inovaţie, dar şi premiul pentru Directorul Anului 2021.

"Suntem onoraţi că în fiecare an identificăm şi premiem directori de şcoală care se implică şi contribuie la dezvoltarea continuă a educaţiei din România. Aceşti lideri trebuie susţinuţi în demersurile lor tocmai pentru că sunt un pilon important al comunităţilor din care fac parte şi au capacitatea de a determina progresul sistemului de învăţământ românesc. De aceea, reunim o comunitate semnificativă în jurul lor, lideri din business, specialişti din administraţia publică şi sectorul nonprofit pentru a le oferi resursele de care au nevoie ca să facă posibile aceste progrese atât de importante pentru comunităţile din România", a declarat Silvia Herman, Director de Programe la AVE România.

Directorul Anului 2021, lider educaţional de excepţie, premiat de Preşedintele României
Într-un an marcat de încercări, evenimentul a adus în lumina reflectoarelor directorii de şcoală din România care, prin implicare, au avut rezultate şi performanţe excepţionale. Astfel, premiul Directorul Anului 2021 a fost acordat Mihaelei Romanescu, director la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi. Aceasta, împreună cu echipa sa de profesori, a publicat în acest an şcolar 3 ghiduri pedagogice moderne care cuprind exemple didactice şi a derulat 7 proiecte cu finanţare de la Comisia Europeană. Prin intermediul acestor proiecte a înfiinţat un laborator de realitate virtuală în cadrul şcolii, astfel că echipa de profesori a creat lecţii VR pentru disciplinele STEM şi a susţinut elevii în dezvoltarea competenţelor lingvistice, antreprenoriale sau matematice. În egală măsură, aceasta a dezvoltat un proiect despre imprimarea 3D şi unul despre utilizarea tehnologiei dronelor în sala de clasă. Echipa de profesori ai liceului a creat peste 40 de softuri educaţionale la aproape toate disciplinele.

"Menirea unui director de şcoală este aceea de a face o schimbare în viaţa elevilor, a colegilor profesori şi a comunităţii educaţionale căreia îi aparţine. Să conduci o unitate de învăţământ şi să predai reprezintă o provocare ce necesită un nivel ridicat de înţelegere şi de răbdare, asumare, deschidere faţă de cunoaştere şi un set temeinic de valori. Un director bun are o abordare centrată pe oameni, responsabilitate faţă de elevi şi faţă de comunitate, integritate în luarea deciziilor şi obiectivitate, are un comportament moral, punând accentul pe onestitate, echitate şi respect, se informează din surse sigure şi combate dezinformarea în comunitatea educaţională pe care o coordonează", a precizat E.S domnul Klaus Iohannis, Preşedintele României.

Video-reportajul cu povestea Directorului Anului 2021 poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=59pUI5zGWPk

Directorii excepţionali care aduc progresul pentru şcoala din România
Premiul Directorul Anului pentru Antreprenoriat a fost câştigat la această ediţie de Adriana Lefter, director la Şcoala Gimnazială "Elena Doamna" din Tecuci, care a atras fonduri în valoare de 150.000 de euro prin şase proiecte Erasmus. Prin intermediul acestora, peste 20 de cadre didactice şi 40 de elevi au participat în mobilităţi Erasmus internaţionale, iar mai mult de 300 de elevi au participat la două mobilităţi desfăşurate online. Proiectele desfăşurate vizează dezvoltarea competentelor digitale, lingvistice şi STEM. De asemenea, Adriana Lefter este Ambasador eTwinning la nivel naţional şi internaţional şi a devenit Ambasador Scientix în România pentru activităţi STEM. Şcoala Gimnazială "Elena Doamna" a primit şi Premiul "Creator de Educaţie" în cadrul Campaniei STEM Discovery Week 2020.

Video-reportajul din comunitatea Directorului Anului 2021 pentru Antreprenoriat poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=IGSWKXB7t-c

Distincţia Directorul Anului pentru Inovare a fost acordată lui Cătălin Condrea, director al Şcolii Gimnaziale Speciale din Paşcani, a cărui activitate se centrează pe designul proceselor de învăţare şi care a implementat un proiect de interasistenţă prin intermediul căruia peste 40% dintre cadrele didactice ale şcolii îşi dezvoltă competenţe educaţionale şi terapeutice pentru copii cu nevoi speciale, iar 30 de părinţi sunt implicaţi în procesul de parenting pentru a înţelege mai bine nevoile copiilor lor. Mai mult, Cătălin Condrea a proiectat grile de evaluare prin care monitorizează rezultatele tuturor elevilor din şcoală şi foloseşte datele în realizarea demersului educaţional şi terapeutic. Pentru copiii cu dizabilităţi, el a dezvoltat un program terapeutic în care sunt implicate 12 grupe de elevi cu dizabilităţi severe şi 3 grupe de copii cu dizabilităţi moderate.

Video-reportajul despre Directorului Anului 2021 pentru Inovare poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=BNNS7PhtmWU

Premiul Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse este câştigat de Adrian Emanuel Silimon, director la Şcoala Gimnazială Nr.4 din Turnu Măgurele pentru că, în anul şcolar 2020-2021, cu sprijinul Fundaţiei Regale Margareta a României a oferit şanse egale la educaţie pentru un grup de 60 de elevi proveniţi din medii defavorizate şi aflaţi în situaţie de abandon şcolar. Aceştia au promovat la finalul anului 2020-2021, iar 200 de copii cu cerinţe educaţionale speciale au primit şansa la un învăţământ de calitate. Mai mult, mediile elevilor din ciclul gimnazial la Limba Română şi Matematică au crescut cu 1 - 2 puncte, iar elevii înscrişi la ciclul primar şi-au însuşit tehnica cititului şi a scrisului, dar şi noţiuni de calcul matematic

Video-reportajul din comunitatea Directorului Anului 2021 pentru Egalitate de Şanse poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=IdDLPeT-RuA

Directorii câştigători ai Galei vor primi câte 5.000 de euro pentru continuarea proiectelor demarate în şcoală, un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership şi Management Şcolar organizată de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, training şi consultanţă pentru ei şi profesorii din echipele lor, în anul şcolar 2021 - 2022, dar şi vouchere de acces la cataloage digitale în valoare de 2.000 de euro pentru o şcoală, oferite de Adservio.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, pentru a susţine şi premia directorii de şcoală care se remarcă printr-o activitate extraordinară şi ajută la transformarea educaţiei din România, începând cu propriile lor comunităţi. Filmul integral al Galei poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Asociaţiei pentru Valori în Educaţie.

*** Despre Asociaţia pentru Valori în Educaţie

Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE) este o organizaţie non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educaţional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE desfăşoară mai multe programe prin intermediul cărora susţine şcolile din România pentru îmbunătăţirea competenţelor de management şi leadership şcolar, îmbunătăţirea capacităţii de evaluare şi reducere a decalajelor de literaţie, dezvoltare digitală etc. Programele coordonate de AVE sunt Edu Networks, Academia de Leadership şi Managemant Şcolar, ALFABETAR. De asemenea, AVE organizează şi programe punctuale pentru susţinerea cadrelor didactice din România, precum cursuri de formare şi pregătire. Acestea se adresează exclusiv cadrelor didactice, iar beneficiari sunt copiii. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul https://ave-romania.ro/.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.