UBB a inaugurat la Reşiţa Centrul de învăţare "UBB - Real students' dreams"

Centrul Universitar UBB din Reşiţa, prin proiectul ROSE AG 298, a inaugurat în această săptămână, Centrul de învăţare "UBB - Real students' dreams".
Noile spaţii amenajate ale centrului UBB - RSD au în vedere desfăşurarea activităţilor de sprijin (activităţi practice/de laborator sub îndrumarea cadrelor didactice şi a unor mentori studenţi) oferite studenţilor din anul I pentru continuarea studiilor şi îmbunătăţirea performanţei educaţionale, dar şi pentru creşterea capacităţii acestora de a depăşi situaţiile critice şi lacunele de cunoaştere din domeniul de studiu pentru care au optat.
Spaţiile au fost mobilate şi dotate cu mijloace didactice moderne şi tehnologie inteligentă: laptopuri, desktop-uri all in one, flipchart, table interactive, videoproiectoare, sistem videoconferinţă cu servicii cloud, multifuncţională A3 color, display interactiv, echipament didactic pentru evaluarea experimentală a deformaţiilor şi tensiunilor, înregistrator de putere şi energie, cameră de termoviziune, analizator - Power analyzer, dar şi softuri de specialitate (Soft PIC Simulator IDE, Soft Matlab şi Simulink Classroom Licenses, IBM SPSS Statistics Base Authorized User, Project Online Professional for Students, Corel Drow).
În perioada următoare, toate aceste dotări vor fi completate de un stand experimental didactic pentru acţionări hidraulice, o imprimantă profesională 3D, un modul pentru studiul lămpilor fluorescente şi LED utilizând DALI, precum şi un sistem audio şi tablete grafice.
Astfel, noul centru este o locaţie provocatoare care aşteaptă cadrele didactice, studenţii, angajatorii, reprezentanţii entităţilor publice şi private, reprezentanţii societăţii civile la manifestări ştiinţifice şi socio-culturale.
Rectorul UBB, prof univ. dr. Daniel David, declară că: "UBB este într-un proces complex de extindere şi de modernizare a spaţiilor academice, pentru a asigura infrastructura corespunzătoare unei universităţi "world-class", cu impact asupra performanţei şi calităţii vieţii la locul de muncă/studiu, într-un cadru coordonat şi complementar cu dezvoltarea paradigmei online."

Direcţia Comunicare şi PR a UBB