COD GALBEN: 08-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Buzău;

A plecat de acasă de la 14 ani. La "Vedeta populară" îşi poate împlini visul

Descoperim alte voci extraordinare şi ascultăm poveştile unor oameni talentaţi şi ambiţioşi duminică, la TVR 1. Iuliana Tudor ne dă întâlnire cu "Vedeta populară", un talent show cu suflet, pe 28 noiembrie, de la ora 21.00.

Pentru cei mai mulţi dintre concurenţi, "Vedeta populară" este un vis devenit realitate. Unii dintre ei sunt gata să lupte cu toate forţele, chiar de la vârste fragede pentru împlinirea lui. Este şi cazul unei arădence care şi-a dorit atât de mult să facă muzică, încât şi-a convins părinţii s-o lase să plece de acasă de la 14 ani, pentru a urma colegiul de arte, secţia canto muzică tradiţională. A stat în chirie, a învăţat să-şi gătească singură, a suferit de dorul de familie totul pentru a-şi urma visul. Un ţel la fel de important pentru arădeancă, acum în vârstă de 18 ani, este participarea "Vedeta populară". Vedem dacă aspiraţiile ei se împlinesc duminică seară, la TVR 1.

Iuliana Tudor, aceeaşi gazdă primitoare, ne aşteaptă cu braţele deschise la o nouă ediţie a show-ului de talente din folclorul românesc, pe 28 noiembrie, ora 21.00. Duminică seară, cinci tineri vin în faţa noastră şi a juriului "Vedeta populară" pentru a ne arăta tot ce au mai frumos: un port popular cum numai la ei în zonă există, voci memorabile şi o dorinţă aprigă de a câştiga.

Tot din categoria tinerilor talentaţi, dar care se pot lăuda şi cu o ambiţie de neclintit fac parte şi ceilalţi concurenţi ai serii: un buzoian de numai 16 ani, care a susţinut primul său concert la un botez cu totul special, cel al surorii lui, iar acum urcă pe scenă la "Vedeta populară"; un tânăr din Sibiu, îndemnat de colegul de muncă să cânte pentru public, iar în vară a terminat Şcoala Populară de Arte; o adolescentă din Gorj, crescută doar de bunica ei şi care face naveta din Rovinari, unde locuieşte, până la Târgu Jiu, pentru a urma Liceul de Arte; şi o reprezentantă a Bucovinei, provenită dintr-o familie de artişti şi care, la rândul ei, pictează icoane în stil bizantin, cântă la pian, scrie poezii, face fotografii. Şi, evident, cântă, tocmai pentru a păstra prin cântecele ei tot ce este autentic în Bucovina.

Chiar dacă sunt la început de drum unii dintre ei, cu multă pasiune şi determinare, concurenţii de la "Vedeta populară" ne aduc certitudinea că folclorul merge mai departe. De data aceasta, Orchestra Ansamblului Timiş al Casei de Cultură a municipiului Timişoara, dirijor Deian Galetin, îi va acompania la toate momentele muzicale susţinute în concurs. Iar juraţii Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion îi vor încuraja şi vor analiza atent cum se prezintă în faţa lor şi a telespectatorilor TVR 1.

Duminică seară, încă un concurent se va afla mai aproape de împlinirea visului său: acela de a deveni "Vedeta populară". Care dintre cei cinci va reuşi? Aflăm urmărind, la TVR 1, TVR Moldova şi TVR Internaţional o nouă ediţie a sezonului 7 "Vedeta populară", cu Iuliana Tudor.