COD GALBEN: 28-11-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Harghita;

Locuitorii Sectorului 6 sunt primii din ţară care îşi pot descărca singuri certificatul fiscal din aplicaţie

Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 6 este prima instituţie din ţară care a fost conectată la Sistemul Naţional de Interoperabilitate (SNI), care fost lansat ieri, 24 noiembrie, de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

Asta înseamnă că cetăţenii Sectorului 6 îşi pot descărca singuri de acum certificatele de atestare fiscale, necesare pentru orice bun vândut, şi nu mai sunt obligaţi să se prezinte la ghişeu. În acest prim flux, platforma SNI va genera automat, la cerere, documentul.

"Interoperabilitatea este baza infrastructurii digitale a României şi temelia administraţiei publice de nivel european. Am lansat pentru cetăţeni primul flux de interoperabilitate din România, primul pod pe care ADR l-a construit pentru interconectarea sistemelor informatice insulare ale sectorului public. Prin acest prim flux, am interconectat bazele de date ale Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 6 din Bucureşti şi ale Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România. În continuare, obiectivul nostru este de a aduce toate bazele de date la un loc", a precizat preşedintele ADR, Octavian Oprea.

Anul trecut, 12 milioane de certificate de atestare fiscală au fost solicitate în toată ţara.

SNI poate fi accesat la adresa https://cetatean.gov.ro.

Despre platforma digitală SNI

Sistemul Naţional de Interoperabilitate este prima platformă online realizată integral de către experţii IT ai Autorităţii pentru Digitalizarea României, cu sprijinul companiilor Modex şi Integrisoft. SNI îşi propune sa fie baza tehnică a procesului de digitalizare, prin deblocarea accesului la datele din sistemele informatice guvernamentale.

Scopul SNI este de a interconecta sistemele informatice guvernamentale şi datele asociate acestor sisteme, într-un mod în care datele pot fi partajate între părţi, indiferent de tehnologia folosită în construcţia sistemelor şi indiferent de tipul bazelor de date folosite.

Accesul la datele partajate prin SNI se face exclusiv prin conectori de tip API (Application Programming Interface). Conceptul desemnează instrumente software ce permit mai multor aplicaţii sau sisteme informatice să comunice şi să schimbe date între ele.

SNI conţine şi o componentă de autentificare şi autorizare a părţilor, astfel încât utilizatorii sistemului să fie identificaţi şi autorizaţi în procesul de solicitare, respectiv generare a datelor şi documentelor.

Ghidul de utilizare a platformei SNI este disponibil în format PDF aici: https://bit.ly/GhidUtilizareCetateanSN.