COD GALBEN: 01-12-2021 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși 90...110 km/h, transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilității. in Județul Suceava, Județul Neamţ; COD GALBEN: 01-12-2021 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 90...100 km/h, transport de zăpadă care determină scăderea vizibilităţii in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud;

MUZICIENI DIN ROMÂNIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA REUNIŢI ÎN PREMIERĂ PE SCENA SĂLII RADIO

Dublu concert aniversar: Ziua Naţională a României şi 10 ani de emisie pentru Radio Chişinău

Miercuri, 1 decembrie (ora 19.00), Sala Radio va fi scena unui eveniment extraordinar, ce marchează o dublă aniversare: Ziua Naţională a României, dar şi 10 de emisie a postului Radio Chişinău, parte a portofoliului Radio România. Cu acest prilej deosebit, muzicieni din cele două ţări se vor reuni pentru a dărui publicului un concert simfonic de înalt nivel artistic: pe scena Sălii Radio va cânta ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, alături de membri ai ORCHESTREI NAŢIONALE DE CAMERĂ A REPUBLICII MOLDOVA.

Evenimentul se va desfăşura sub bagheta lui GABRIEL BEBEŞELEA, unul dintre cei mai bine cotaţi dirijori români peste hotare, aplaudat în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein - Viena sau Sala Ceaikovski - Moscova. Un alt element special al serii este şi prezenţa violoncelistului ANDREI IONIŢĂ, descris de publicaţia The Times ca "unul dintre cei mai captivanţi violoncelişti care s-au afirmat în ultimul deceniu" şi desemnat în 2016 "BBC New Generation Artist".

Programul serii de la Sala Radio va cuprinde: G. Enescu: Pastorale-Fantaisie, B. Bartak: Dansurile populare româneşti, C. Filtsch: Uvertura în Re major, M. Haydn: Sinfonia Applausus şi J. Haydn: Concertul nr. 2 pentru violoncel şi orchestră.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pe TVR 1 şi TVR 3. De asemenea, evenimentul va fi difuzat în live video streaming pe site-urile Radio România şi pe platforma vstage.ro

Începând din stagiunea 2020/21, GABRIEL BEBEŞELEA este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", precum şi director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii Macedoniei de Nord. În afară de acestea, îşi continuă activitatea ca dirijor principal al Filarmonicii de Stat "Transilvania" Cluj-Napoca, titlu pe care il deţine din anul 2016.

Pe lângă aceste poziţii, Gabriel Bebeşelea este invitat al unor orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Barcelona Symphony Orchestra, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonique de Marseille, Orchestre National de Lille, Singapore Symphony Orchestra etc.

În 2011, Gabriel Bebeşelea a obţinut o bursă la renumita Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, unde a avut posibilitatea să participe la repetiţii şi concerte şi să înveţe de la câţiva din cei mai importanţi dirijori ai zilelor noastre.

ANDREI IONIŢĂ s-a lansat pe scena internaţională o dată cu momentul câştigării premiului I la Concursul Internaţional Ceaikovski - Moscova - în 2015, una dintre cele mai importante competiţii muzicale din lume. La doar 27 de ani, a interpretat alături de mari orchestre, ca Filarmonica din Munchen, Orchestra Teatrului Mariinski şi Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, Orchestra Simfonică Radio din Viena şi Orchestra Filarmonicii din Tokyo.
Se bucură de privilegiul de a interpreta pe un instrument de colecţie: violoncelul Giovanni Battista Rogeri (Brescia, 1671), oferit prin generozitatea fundaţiei Deutsche Stiftung Musikleben. În ultimele stagiuni, agenda sa a cuprins un concert la Carnegie Hall - New York, debutul la Wigmore Hall - Londra, precum şi apariţii la Festivalul de la Verbier - Elveţia sau Konzerthaus Berlin.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile şi în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele "Muzica", IQ BOX, Uman şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în ţară.