COD GALBEN: 08-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Buzău;

"Poate te place" - campanie de educare lansată de World Vision România, în parteneriat cu Alka Group şi Poliţia Română

Astăzi, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, World Vision România a demarat, în parteneriat cu Alka Group şi Poliţia Română, campania "Poate te place", o campanie de informare, educare şi prevenţie privind violenţa împotriva femeilor.

Totodată, a fost lansat şi un spot în regim de interes public, dedicat educării privind efectele violenţei asupra femeilor: varianta de 1 minut ,, Poate te place" - o campanie împotriva violenţei femeilor - YouTube şi varianta de 30 de secunde: https://youtu.be/DsPPnIAt8tU.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au desfăşurat activităţi de informare pentru prevenirea violenţei domestice.

În acest context, poliţiştii au discutat cu doamnele dintr-o unitate de confecţii de pe raza municipiului Bacău, despre formele violenţei domestice, aspectele pe care victima trebuie să le aibă în vedere în timpul unei agresiuni pentru a-şi proteja integritatea corporală şi chiar viaţa, serviciile de care poate beneficia şi instituţiile la care poate apela pentru a obţine ajutor.

Totodată, poliţiştii le-au reamintit posibilitatea solicitării unui ordin de protecţie împotriva agresorului, fiind informate cu privire la numerele de telefon la care pot fi sesizate situaţiile de violenţă intrafamilială.

Întocmit,
Inspector principal de poliţie Păduraru Cătălina