COD GALBEN: 28-11-2021 Intre 08:00 si 10:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Dolj; COD GALBEN: 28-11-2021 Intre 08:00 si 10:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Harghita;

UNITATEA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI

Proiectul "Fazarea Proiectului Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova"

25.11.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

HIDRO PRAHOVA SA finalizează o nouă etapă în construcţia Staţiei de epurare a apelor uzate Sinaia

Operatorul regional de apă şi canalizare HIDRO PRAHOVA SA anunţă finalizarea lucrărilor civile de construire a bazinelor biologice din cadrul Staţiei de epurare a apelor uzate Sinaia. Este vorba despre două bazine combinate cu decantoare secundare, cu un volum total de 13.500 mc, care vor fi cele mai complexe şi spectaculoase construcţii din cadrul viitoarei Staţii de epurare.

În paralel, din dotările conexe ale obiectivului, au fost finalizate lucrările civile pentru bazinul anaerob şi camera de distribuţie bazine biologice, îngroşătorul gravitaţional şi staţia de pompare supernatant. Urmează ca etapizat, să fie aduse în şantier echipamentele ce vor fi montate pe aceste construcţii, termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor fiind luna iunie 2022. Staţia va prelua apele uzate din aglomerarea Sinaia, cu o capacitate de 34.150 locuitori echivalenţi, compusă din localităţile: Sinaia, Poiana Ţapului, Buşteni şi Azuga.

Staţia de epurare a apelor uzate Sinaia este unul dintre obiectivele de investiţii incluse în Contractul de lucrări CL1 (lotul al doilea) "Reabilitare şi extindere Staţii de epurare apă uzată în oraşele Sinaia, Breaza - Staţii de tratare apă potabilă în oraşele Comarnic şi Sinaia, judeţul Prahova", componentă a Proiectului "Fazarea proiectului reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova".

Antreprenor general pentru construcţia acestui obiectiv este ASOCIEREA CONSTRUCŢII ERBAŞU S.A. - WTE WASSERTECHNIK GmbH, prin Lider de Asociere CONSTRUCŢII ERBAŞU SA. Valoarea totală a investiţiei este de 23.664.461,93 lei, fără TVA, din care operatorul HIDRO PRAHOVA SA, autorităţile locale şi centrale vor asigura 21,24%, restul finanţării fiind asigurată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.