COD GALBEN: 28-11-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Harghita;

Sfârşitul de noiembrie şi începutul lunii decembrie aduce şi o mini-vacanţă. Dacă nu v-aţi făcut deja planuri de vacanţă, vă recomandăm câteva dintre evenimentele week-end-ului prelungit organizate de instituţiile de cultură finanţate de Consiliul Judeţean Argeş şi vă rugăm să le vizitaţi şi experimentaţi.

Puteţi să alegeţi să petreceţi o zi în aer liber, la MUZEUL GOLEŞTI, locul în care se opreşte timpul şi tihna odineşte mintea, sufletul şi trupul, iar copiii pot zburda liberi, într-un mediu sigur şi curat, sau să vizitaţi expoziţiile MUZEUL JUDEŢEAN ARGEŞ şi să descoperiţi misterioasa lume a Universului stelar la Planetariu. TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" oferă spectacole de teatru pentru toate vârstele şi premiere, iar pe 30 noiembrie sunteţi invitaţi la spectacolul "NOI SUNTEM ROMANI!" dedicat Zilei Naţionale a României, susţinut de soliştii ORCHESTREI "DOINA ARGEŞULUI".

Sâmbătă - 27 noiembrie
# ORA 11:30 | Sala Studio - CRĂIASA ZĂPEZILOR - spectacol pentru copii.
Durată | 50 de minute.
Vârstă recomandată | +3 ani. Bilete disponibile online: https://www.mystage.ro/spectacole/craiasa-zapezilor-3020 sau de la Agenţia de bilete a teatrului.

Autor | Hans Christian ANDERSEN. Regie artistică | Mirela NICOLAU. Scenografie | Mihaela DINU PIŢIGOI. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA").
În "Crăiasă zăpezilor", Andersen vorbeşte despre iubire, despre puterea acesteia de a înfrunta şi depăşi orice obstacol

# ORA 19:00 | Sala Mare - BĂDĂRANII
Durată | 1 h şi 47 de minute (fără pauză).
Bilete disponibile online:https://www.mystage.ro/spectacole/badaranii-1676?af=57sau de la Agenţia de bilete a teatrului.
Autor | Carlo GOLDONI. Regie artistică şi adaptare | Matei VARODI. Scenografie | Miruna VARODI. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA").
În timpul carnavalului veneţian, soţia şi fiica din prima căsătorie a comerciantului Lunardo, sunt private de bucuriile petrecerii şi ale ieşirilor.

Duminică - 28 noiembrie
# ORA 11:30 | Sala Studio - CRĂIASA ZĂPEZILOR - spectacol pentru copii.
Durată | 50 de minute.

Autor | Hans Christian ANDERSEN. Regie artistică | Mirela NICOLAU. Scenografie | Mihaela DINU PIŢIGOI (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA").

# ORA 19:00 | Sala Mare - PREMIERĂ - BRÂNCUŞI Mon Amour!
Durată | 75 de minute. Vârstă recomandată | +12 ani.
Bilete disponibile online:
https://www.mystage.ro/spectacole/brancusi-mon-amour-3019...sau de la Agenţia de bilete a teatrului.
Autor | Claudia MOTEA. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA").

Spectacolul celor nouă iubite ale lui Brâncuşi, care i-au inspirat capodoperele, este fascinant şi ne oferă o perspectivă inedită asupra creativităţii sale.

Având în vedere reglementările în vigoare, în contextul pandemiei Covid19, la spectacolele/evenimentele TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA") pot participa:

# doar persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

# doar persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu Covid19.

Evenimentele se desfăşoară cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu păstrarea distanţei fizice şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Marţi - 30 decembrie
# ORA 18:00 - NOI SUNTEM ROMANI! - spectacol dedicat Zilei Naţionale a României. Spectacolul va aduna pe scenă soliştii Orchestrei Doina Argeşului precum: Lucica BACIU BICAN, Diana CĂLINESCU, Daniela CERNEA, Veronica DINU, Graţian BĂDESCU, Valentin GRIGORESCU, Iuliana MUSCALU, George NEDELEA, Bogdan ONCIOIU, Zina GHIŢULESCU şi Ion Nicu TONY, care vor încerca să trezească în fiecare dintre noi spiritul patriotic.

Acompaniamentul spectacolului va fi asigurat de Orchestra Doina Argeşului, dirijată de maestrul Virgil Iordache. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Judeţean Argeş. Intrarea la eveniment este liberă - Sala LUMINA - Piteşti (CENTRUL CULTURAL JUDEŢEAN ARGEŞ)

Accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2, conform normelor in vigoare privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice pe perioada stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Accesul în sala de spectacol se va face în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Joi - 2 decembrie
# ORA 16.30 - CRONICILE CRĂCIUNULUI - Activitate educativă - derulată în cadrul Proiectului Clubul Copiilor Isteţi - de prezentare a tradiţiilor şi obiceiurilor de Crăciun; participă elevi cu vârstele cuprinse între 9 - 11 ani. (Online) (BIBLIOTECA JUDEŢEANÂ ARGEŞ)

Alte activităţi culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ARGEŞ:
# În perioada 29 noiembrie - 3 decembrie:
- MIHAI I - 100 - Expoziţie de documente/reproduceri fotografice din revistele România ilustrată (1928), Ilustraţiunea română (1929), Realitatea ilustrată (1928, 1929, 1930, 1935, 1936, 1937); expoziţia este dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea ultimului rege al românilor, Mihai I (25 octombrie 1921 - 5 decembrie 2017).

- CERUL DIN NOI. CERUL DE DEASUPRA NOASTRĂ - Expoziţie de pictură, realizată de GABRIEL MARINESCU, student la Facultatea de Teologie din Piteşti, Secţia "Artă Sacră".

- PAŞI SIMPLI CĂTRE LIBERTATEA FINACIARĂ - Expoziţie tematică - lucrări de management, marketing, business, antreprenoriat, educaţie financiară.

- ESENŢE, PERSPECTIVE, PERSONAJE - Grupaj de poezie, autor - NICOLAE IONESCU; recenzie la volumul de versuri "Anii tăcerii", autor - ION POPESCU-SIRETEANU, în data de 29 noiembrie şi 3 decembrie - Rubrică online.

Expoziţii temporare organizate de MUZEUL GOLEŞTI:
- Expoziţia de pictură pentru copii Poveştile din ţara mea, (desene premiate in concursul internaţional de pictură, organizat de Muzeul Goleşti (Bolniţa Banului Radu Golescu);
- Furca de tors. Expoziţie cu furci de tors aflate în patrimoniul Muzeului Goleşti (secţia de Etnografie)
- Salonul de altădată. Expoziţie cu mobilier şi obiecte de la începutul secolului al XX-lea.
- Călătorie în trecutul Goleştilor - Expoziţie cu obiecte care au aparţinut neamului Golescu.
- Expoziţie temporară Poveşti colorate din Muzeul Goleşti (parteneriat cu Muzeul Judeţean Teoharie Antonescu - Giurgiu);
- Tudor Vladimirescu - memoria unui patriot român. Expoziţie dedicată mişcării revoluţionare conduse de Tudor Vladimirescu realizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Teoharie Antonescu - Giurgiu (Muzeul Goleşti);
- Înveşnicirea sufletului - sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu "cruci de jurământ".
- Expoziţia temporară organizată în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie, Litere şi Arte. (holul facultăţii)
- Expoziţie de autor - pictoriţa Elena Stoica (secţia de etnografie - Muzeul Goleşti).
- Expoziţie: Fotografi şi fotografii de altădată. Expoziţie temporară realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung-Muşcel şi Muzeul Municipal Curtea de Argeş.

MUZEUL GOLEŞTI îşi aşteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00.

MUZEUL JUDEŢEAN ARGEŞ:
# Galeria Naţională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor, Expoziţia Naţională de Artă Naivă, ediţia a LIII-a.
# Holul Muzeului Judeţean Argeş, intrarea din Bulevardul Eroilor, "Exponatul lunii", BROASCA ŢESTOASĂ CU CARAPACE MOALE (SOFTSHELL)
# Expoziţia Flori de mină - Comorile adâncurilor
- Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44
- Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00.
- Adulţi - 7 lei

# Galeria Naţională de Artă Naivă

- Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor
- Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00