Alocuţiunea susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 25 noiembrie 2021, la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Doamnă Preşedinte,
Domnilor Preşedinţi,
Domnule Prim-ministru,
Onoraţi membri ai Guvernului,

Vă felicit!

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit şi votat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp şi multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, şi acum există acest Guvern.

Dar nu numai probleme ne aşteaptă şi vă aşteaptă. Sunt multe oportunităţi. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se cere implementat, sunt foarte mulţi bani aici care trebuie investiţi în beneficiul românilor.

Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile, pentru a creşte pensiile. Toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale, şcoli şi multe altele. Şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu îşi imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliţie, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, şi mai mari, şi mai mici, pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule Prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele pe care le-aţi enunţat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni.

Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi!

Vă doresc tuturor mult succes şi multă sănătate!"

Departamentul Comunicare Publică